Επικαιρότητα

Με ζιβανια και ξυλοσομπες αντιμετωπίζουν την παγωνιά στα ορεινά

Το χιόνι που έπεσε στην διάρκεια της νύκτας κάλυψε  περιοχές ακόμη και στα ημιορεινά. Με το πρώτο φως της ημέρας το λεπτό στρώμα χιονιού στα χαμηλότερα υψόμετρα έλιωσε.

Διατηρήθηκε ωστόσο στις δυο κοινότητες της επαρχίας Πάφου με το μεγαλύτερο υψόμετρο, τον Στατο- Άγιο Φώτιο και την Παναγιά δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους να συγκεντρωθούν γύρω από αναμμένες σόμπες , διασκεδάζοντας με ζιβανια και παραδοσιακά εδέσματα.

Το χιόνι απλώθηκε στην ημιορεινή και ορεινή Πάφο από σήμερα την αυγή κατεβαίνοντας μέχρι και τα 500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και καλύπτοντας για λίγο κοινότητες όπως το Στρουμπι και το Πολεμι. Αργότερα, με το που ξημέρωσε, το χιόνι διατηρήθηκε μόνο στις κοινότητες Στατος- Άγιος Φώτιος και Παναγιά με υψόμετρο κοντά στα χίλια μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι κάτοικοι των δυο αυτών κοινοτήτων περιορίσθηκαν στα σπίτια τους μπροστά από το τζάκι και τις ξυλοσομπες. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Στατου- Αγίου Φωτίου έστησαν γλέντι στο καφενείο με ζιβανια και παραδοσιακά εδέσματα γιορτάζοντας για την φετινή καλοχρονιά.

Οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων υπενθύμισαν εκ νέου το αίτημα τους για την επαναφορά του επιδόματος θέρμανσης. Κάποιοι μάλιστα υπέδειξαν ότι αφού η οικονομία βρίσκεται σε καλό σημείο περιμένουν ότι θα  δοθεί αυτή η βοήθεια και στους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν στις κοινότητες τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button