Πάφος

Με επιτυχία ξεκίνησε η πρώτη παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Παρέμβασις

Πρεμιέρα με επιτυχία έκανε στις 19 Οκτωβρίου 2021 η θεατρική παράσταση «Το Ρόδο της Δαμασκού» που παρουσιάζει η Θεατρική Σκηνή Παρέμβασις.

 

Ως πρώτη παραγωγή επιλέγηκε το βραβευμένο με Α΄ βραβείο από την Ένωση Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, έργο της Μαρίνας Αθανασίου-Τάκη. Πρόκειται για το μονόλογο – με μια αφοπλιστική ερμηνεία από την πολλά υποσχόμενη νεαρή ηθοποίο Ευανθία Πολυβίου – μιας μετανάστριας σε ένα προσφυγικό καταυλισμό. Η Wardah είναι δασκάλα πρόσφυγας από τη Συρία, θύμα του πολέμου. Μετά από μια άσχημη περιπέτεια στη θάλασσα, κατέληξε σε ένα προσφυγικό καταυλισμό ως αιτήτρια πολιτικού ασύλου. Η ιστορία της κινείται μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, λογικής και φαντασίας. Μέσα από τον μονόλογό της πληροφορούμαστε για την όμορφη ζωή της στη Συρία πριν από τον εμφύλιο πόλεμο, αλλά και για τα βιώματά της κατά τη διάρκεια αυτού. Η ζωή της στην καινούργια πατρίδα είναι δύσκολη, αφού τυγχάνει ρατσιστικής συμπεριφοράς από τους ντόπιους. «Άνθρωπος από άνθρωπο διαφέρει» λέει η ηρωίδα. Τι είναι τελικά η ξενοφοβία; Τι σημαίνει να ζεις σε ξένο τόπο ως άλλη Μήδεια; «Δεν είχα άλλη επιλογή. Γέμισε η χώρα φονιάδες, αίμα παντού!»

Η Θεατρική Σκηνή Παρέμβασις ιδρύθηκε το 2021 με έδρα την Πάφο και βασική αρχή την προαγωγή της Θεατρικής Τέχνης, με μια σύγχρονη και ανανεωτική ματιά, καθώς και ως παρέμβαση στα κοινωνικά ζητήματα που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες.

Κείμενο & σκηνοθεσία: Μαρίνα Αθανασίου-Τάκη, Ερμηνεία: Ευανθία Πολυβίου, Δραματουργία: Έλενα Πολυβίου, Σκηνογραφία: Παναγιώτα Μιχαήλ, Κινησιολογία: Μαρίνα Κλεάνθους. Παραστάσεις 24 & 25 Οκτωβρίου στο Παλιό ΚΕΝ Γεροσκήπου, 2 Νοεμβρίου στο θεατράκι Σπηλιές στον Μούτταλο, 7 Νοεμβρίου στη  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου και 16 Νοεμβρίου στο Θέατρο Πανόραμα στο Δάλι. Ώρα 8μ.μ. Εισιτήριο €12/€10 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι) Πληροφορίες & κρατήσεις 99526304

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button