Πολιτική

Με δικό του υποψήφιο ο ΔΗΣΥ στις προεδρικές

Βεβαιότατα ο ΔΗΣΥ θα έχει τον δικό του υποψήφιο και για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ ερωτηθείς αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές σημείωσε πως όταν το κόμμα αποφασίσει να κινήσει τις διαδικασίες για τις προεδρικές εκλογές, σίγουρα θα ανακοινώσει τη θέση του.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος μιλούσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη για το συνέδριο του ΔΗΣΥ και τον προσυνεδριακό διάλογο, που θα γίνει προκειμένου να διαμορφωθεί το πολιτικό και ιδεολογικό μανιφέστο του κόμματος για τη νέα εποχή, ανέφερε παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων πως “αυτή η παράταξη έβαζε πάντα προτεραιότητα το καλό του τόπου και σε δεύτερη μοίρα το κομματικό συμφέρον ή τις προσωπικές ατζέντες”.

“Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, ένα ανοικτό κόμμα, ένα κόμμα που σε αυτή τη διαδικασία (για την ανάδειξη του υποψηφίου για τις προεδρικές) ήταν Γλαύκος Κληρίδης με Γιαννάκη Μάτση, ήταν Νίκος Αναστασιάδης με Ελένη Θεοχάρους. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο ΔΗΣΥ από τη δημοκρατία”, σημείωσε.

Ερωτηθείς αν στο συνέδριό του, στο τέλος του ερχόμενης άνοιξης, ο ΔΗΣΥ θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές του 2023, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε πως “η επιλογή του υποψηφίου του ΔΗΣΥ είναι μια ξεχωριστή διαδικασία, που θα καθοριστεί με αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου στο επίπεδο του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος”.
 
“Για εμάς το πρωτεύον είναι να έχουμε ένα κόμμα πιο σύγχρονο, ένα κόμμα, που να είναι εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας, για να μπορέσουμε να τραβήξουμε τη χώρα μπροστά”, ανέφερε.
 
Ερωτηθείς αν το πολιτικό μανιφέστο του κόμματος θα είναι ένα είδος νέου κοινωνικού συμβολαίου που θα αποτελέσει τη βάση μιας νέας διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ, ανεξάρτητα από τις διαδικασίες καθορισμού του υποψηφίου, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε πως “σίγουρα το αποτέλεσμα αυτού του πολιτικο-ιδεολογικού συνεδρίου θα είναι ένα από τα κύρια συστατικά του προγράμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας για το 2023-2028“.
 
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει ένα ψηφιδωτό ιδεολογικών κατευθύνσεων μέσα στον ΔΗΣΥ και χρειάζεται ξεκαθάρισμα, ο κ. Νεοφύτου, αφού είπε πως δεν χρειάζεται να αλλάξει ένα γιώτα από την ιδρυτική διακήρυξη του ΔΗΣΥ, επεσήμανε πως  πως ο ΔΗΣΥ πρέπει να προσαρμοστεί στις αλλαγές που συμβαίνουν χωρίς να αλλάξει τα θεμέλιά του. Χρειάζεται να προσθέσουμε αυτά που είναι απαίτηση της κοινωνίας και της σύγχρονης εποχής, πρόσθεσε.
 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button