Επικαιρότητα

Μεταφέρονται στο κέντρο οι υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας

Το υπουργείο εργασίας σχεδιάζει να αξιοποιήσει διατηρητέα κτήρια και γη που βρίσκεται στο κέντρο του εμπορικού κέντρου για την στέγαση των υπηρεσιών του που στεγάζονται σήμερα σε ενοικιαζόμενα κτήρια.

Η  Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Πάφου επισκέφθηκε το διατηρητέο κτήριο στην οδό Αθηνάς και τα άδεια οικόπεδα που το περιβάλουν και τα οποία αγοράσθηκαν από το 1993 από το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων.

Με βάση τους υφιστάμενους συντελεστές στα τεμάχια αυτά μπορούν να ανεγερθούν σύγχρονα κτήρια πέραν των 4 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και μαζί με τα διατηρητέα κτήρια που θα συντηρηθούν θα μπορούσαν να στεγάσουν όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του υπουργείου. Επιπρόσθετα κάτω από τα κτήρια προβλέπεται η δημιουργία  υπόγειων χώρων στάθμευσης.

Η κα. Αιμιλιανίδου δήλωσε ότι ήδη έχει συζητήσει το θέμα και με τον υπουργό μεταφορών , επικοινωνιών και έργων προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος . Το θέμα αντιμετωπίζεται πολύ θετικά είπε τονίζοντας ότι θα ενεργήσουν άμεσα με τον δήμαρχο Πάφου να προσθέτει ότι ο στόχος είναι εντός της τρέχουσας χρονιάς να ετοιμασθούν σχέδια συντήρησης του διατηρητέου αλλά και των προσθηκών που θα γίνουν.

Η μετακίνηση στην περιοχή 100 περίπου υπαλλήλων των διαφόρων τμημάτων και υπηρεσιών του υπουργείου εργασίας πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι κάτι που επιδιώκει η τοπική αρχή με στόχο να αναζωογονήσει το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button