Επικαιρότητα

Μεταμορφώνεται η Ταλα, σε εξέλιξη η δεύτερη φάση της πλατείας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα της δεύτερης  φάσης του Έργου της πλατείας της Τάλας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο, με βάση τους όρους του συμβολαίου. Οι εργασίες της δεύτερης φάσης θα στοιχήσουν κοντά στις 800 χιλιάδες ευρώ ενώ ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο τρακόσιες χιλιάδες τα έργα της πρώτης φάσης που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους και επισκέπτες της κοινότητας.

Οι εργασίες της δεύτερης φάσης περιλαμβάνουν εκσκαφές, υπογειοποιησεις υπηρεσιών και λιθόστρωση του οδοστρώματος  σε δρόμους που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας. Συγκεκριμένα εργασίες διεξάγονται  στις οδούς Ευαγόρα Παλληκαρίδη ,Μαυροβουνίου, Ζήνας Γκάνθερ  Αρχιεπισκόπου  Μακαρίου ΙΙΙ, Γρίβα Διγενή, Λιαμή, Αγίας Αικατερίνης και Χρυσόστομου Παπαδανιήλ.

Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης ο  κεντρικός ιστός της Τάλας αναβαθμίζεται σημαντικά αφού έχει δημιουργηθεί η πλατεία, με πλακόστρωτα, συντριβάνι και πέργολες και γύρω από αυτήν λιθόστρωτοι δρόμοι. Ταυτόχρονα ενοποιούνται  οι περίβολοι των δυο εκκλησιών της Τάλας, της Αγίας Αικατερίνης και της Γεννήσεως του Σωτήρος.

Οι αυλές και το προαύλιο των δύο εκκλησιών ενώθηκαν  πλέον με την κεντρική πλατεία του χωριού, δημιουργώντας ένα νέο πλατειακό κέντρο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close