Υγεία

Μερικές αλήθειες και πολλά ψέματα για τον Covid-19

Οι αλήθειες:

Η επιδημία με το νέο κορωναιό προκάλεσε ανησυχία ανά το παγκόσμιο. Αυτό παρά το γεγονός ότι οι κορωναιοί γενικά προκαλούν ήπια συμπτωματολογία του ανωτέρου αναπνευστικού.

Τα νοσοκομεία κατακλύστηκαν από ασθενείς, για νοσηλεία, κυρίως ηλικιωμένους. Αρκετοί, με σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Η κρύα εποχή ευνοεί τη νόσο, το αντίθετο η άνοδος της θερμοκρασίας την απομακρύνει. Το εμβόλιο βοηθά να αποκτήσουμε αντισώματα για χρονικό διάστημα που δεν είναι γνωστό ακόμη.

Τα ψέματα:

Ο νέος κορωναιός κατασκευάστηκε σε εργαστήρι με σκοπό ένα βιολογικό πόλεμο. Η νέα πανδημία είναι η χειρότερη που πέρασε ποτέ η ανθρωπότητα. Οσοι νοσήσουν θα χρειαστεί να διασωληνωθούν και θα χάσουν τη ζωή τους. Το εμβόλιο μας μετέτρεψε σε πειραματόζωα για τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Το αποδεδειγμένο:

Τα καλύτερα μέτρα προστασίας είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, η χρήση μάσκα από τους συμπτωματικούς, η απομόνωση των συμπτωματικών και η τήρηση φυσικής απόστασης 1.8μ. Αυτά τα μέτρα ισχύουν για όλες τις λοιμώξεις αναπνευστικού.

Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button