Επικαιρότητα

Μεγαλώνει την διαφορά ο Χριστοδουλίδης

Νικητής σε όλα τα σενάρια των Προεδρικών Εκλογών του 2023 εμφανίζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε περίπτωση που στήνονταν κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Rai Consultant για λογαριασμό του Alpha Κύπρου και του AlphaNews.Live.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης καταγράφουν διαφορά λιγότερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας γεγονός που καταδεικνύει πως θα έδιναν μεταξύ τους μάχη για την είσοδο στον Β’ γύρο.  

Άνοιξε την “ψαλίδα” ο Νίκος Χριστοδουλίδης 

Στην ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν την ερχόμενη Κυριακή διεξαγόταν ο Α’ γύρος των Προεδρικών εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει ποσοστό 36,7%, ακολουθούμενος από τους Αβέρωφ Νεοφύτου με 12%, Αντρέα Μαυρογιάννη με 11,9%,  Αχιλλέα Δημητριάδη με 3,4% και Χρίστο Χρίστου με 2,3%. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης συγκέντρωσε 1,7%, ο Γιώργος Κολοκασίδης 1,5%, ο Μάριος Ηλιάδης 0,5% και ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς 0,4%. Ποσοστό 1,4% απάντησε «άλλος». 

Στην ίδια ερώτηση της προηγούμενης δημοσκόπησης από την ίδια εταιρεία τον Ιούνιο του 2022, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε ποσοστό 33,1%, ακολουθούμενος από τους Ανδρέα Μαυρογιάννη με 12,5%, Αβέρωφ Νεοφύτου με 11,9%, Αχιλλέα Δημητριάδη με 4,9% και Χρίστο Χρίστου με 4,3%. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης συγκέντρωνε 4%, ο Γιώργος Κολοκασίδης 1,7%, ο Μάριος Ηλιάδης 0,7% και ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς 0,5%. Ποσοστό 0,4% απάντησε «άλλος». 

Παράσταση Νίκης 

Ανεξαρτήτως του τι οι ίδιοι θα ψήφιζαν, στην ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις Προεδρικές εκλογές, 49% απάντησαν ο Νίκος Χριστοδουλίδης, 19% ο Αβέρωφ Νεοφύτου και 5% ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ποσοστό 27%, απάντησαν δεν γνωρίζω, δεν απαντώ. Σε όλα τα σενάρια του δευτέρου γύρου «επικρατεί» ο Νίκος Χριστοδουλίδης.   

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button