Επικαιρότητα

Μεγάλες καταστροφές στην Επισκοπή

Αγωγούς μεταφοράς πόσιμου νερού και νερού άρδευσης , οδικό δίκτυο και περιβόλια παρέσυρε ο ποταμός της Εζουσας που κατήλθε ιδιαίτερα ορμητικός μετα την υπερχείλιση του φράγματος της Καναβιους.

Οι κάτοικοι του χωριού Επισκοπη που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές ζητούν από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα  να επιδιορθώσουν τις ζημιές αλλά και να λάβουν μέτρα για να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογες καταστροφές.

Η μείωση της στάθμης του ποταμού της Εζουσας , ο οποίος κατήλθε ορμητικός μετα την υπερχείλιση του φράγματος της Καναβιους, απεκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής. Ο μεγάλος αγωγός του τμήματος αναπτύξεως υδάτων που μεταφέρει νερό από το φράγμα Καναβιους στο διυλιστήριο του Ασπροκρεμου έχει καταστραφεί από την δύναμη του  τεράστιου  όγκου νερού. Ζημιές έχουν προκληθεί επίσης στο τοπικό υδρευτικό δίκτυο, στον εκδρομικό χώρο Επισκοπής   αλλά και στις φυτείες που βρίσκονται στην παραποτάμια περιοχή από την Επισκοπή μέχρι και την Αγία Βαρβάρα.

Ο κοινοτάρχης Επισκοπής Χαράλαμπος Χαραλάμπους αλλά και ιδιοκτήτες τεμαχίων γης στην περιοχή αξίωσαν από την πολιτεία όχι μόνο να αποζημιώσει όσους επλήγησαν αλλά να προχωρήσει στον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού από βάτα , καλάμια και άλλους θάμνους προκειμένου να μην προκληθούν ανάλογες καταστροφές και στο μέλλον.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close