Πάφος

Μαθητικό συνέδριο στην Πάφο

Με τη στήριξη του Δήμου Πάφου και τη συμμετοχή 450 και πλέον μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη, πραγματοποιούνται από σήμερα έως τις 17 Μαρτίου στην Πάφο το 11ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο EUROMATH & EUROSCIENCE 2019, καθώς και το Ακαδημαϊκό Φοιτητικό Συνέδριο ASTUCON 2019.

Η Τελετή έναρξης των Συνεδρίων, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη και του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο ξενοδοχείο Aliathon.

Το Μαθητικό Συνέδριο EUROMATH & EUROSCIENCE αφορά μαθητές ηλικίας 9 – 18 ετών, εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς. Το Φοιτητικό Συνέδριο ASTUCON έχει ως στόχο τη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φοιτητών που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των φοιτητών από διαφορετικά πανεπιστήμια. Το Συνέδριο περιλαμβάνει παρουσιάσεις από φοιτητές, εργαστήρια, καθώς και εργασίες ερευνητών και ακαδημαϊκών που καλύπτουν πολλαπλές θεματικές ενότητες.

Οργανωτές των Συνεδρίων είναι η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, το Ίδρυμα Θαλής και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Προσανατολισμού Σταδιοδρομίας (EACG).

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close