Πάφος

Μαθητές της ΤΕΣΕΚ Πάφου στη Γαλλία

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, οκτώ μαθητές της Ξενοδοχειακής Σχολής της TEΣΕΚ Πάφου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, ταξίδεψαν στο Souillac της Γαλλίας, όπου φιλοξενήθηκαν από την επαγγελματική Ξενοδοχειακή Σχολή Quercy-Périgord.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΤΕΣΕΚ Πάφου εκεί οι μαθητές παρακολούθησαν για 2 εβδομάδες μαθήματα Αγγλικών και Γαλλικών ενώ συμμετείχαν σε εργαστήρια Οροφοκομίας, Τραπεζοκομίας, Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής δίπλα σε βραβευμένους chefs, όπως ο Stephan Augé.

Οι μαθητές επέστρεψαν από τη Γαλλία με τις εμπειρίες που απέκτησαν σε αυτό το διαφορετικό περιβάλλον, πετυχαίνοντας στο έπακρο τους στόχους τους, όπως να καλλιεργήσουν δεξιότητες τις οποίες εφάρμοσαν άμεσα σε πράξη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ,έμαθαν να λειτουργούν με ομαδικότητα και συνεργασία με τους Γάλλους συμμαθητές τους και απέκτησαν νέους φίλους.

Συνειδητοποίησαν ότι οι σπουδές στη Γαλλία δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο αλλά κάτι το εφικτό και πραγματοποιήσιμο.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο Σχολών θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προστίθεται στην ανακοίνωση ,αφού έχει ήδη προγραμματιστεί το ταξίδι Γάλλων μαθητών στη Σχολή για πρακτική εξάσκηση και γνωριμία με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις συνήθειες του τόπου μας.

Όπως είπε και η Helen Keller: «Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά».

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι Γαβριήλ Ζηνοβία (ΘΞΜ3), Παπαχριστοδούλου Χρυσόστομος, Λαζαρίδης Νικόλας, Αλ Γαραΐπε Ράφι (ΞΕ3β), Τσακαλίδης Στυλιανός (ΞΕ2β), Νεοπτολέμου Γιώργος, Κωνσταντινίδου Στυλιανή και Κωνσταντίνου Μαρία 9ΞΕ2α).

Συνοδοί Καθηγητές:

25/2/2024 – 3/3/2024: Παναγιώτα Χαραλάμπους και Πόπη Καραγιαννίδη.

3/3/2024 – 10/3/2024: Γιαννάκης Ιωάννου (ΒΔ) και Σώτια Καρπασίτη.

29/2/2024 – 7/3/2024: Ανδρέας Παναγή.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button