Πάφος

Μαθητές από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες στην Χλωρακα

H τέταρτη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή ομάδων μαθητών που γίνεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τον εξειδικευμένο τίτλο «Βits and pieces of Culture», πραγματοποιήθηκε στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου στη Χλώρακα.
Τριάντα μαθητές από Κροατία, Πολωνία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία επισκέφθηκαν την Κύπρο. Οι μαθητές αυτοί φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Κύπριων συνομηλίκων τους, χάρη στους οποίους απέκτησαν νέες εμπειρίες, έμαθαν για τα ήθη και τα έθιμα της Κύπρου, ανέπτυξαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και στο τέλος έκαναν νέους φίλους.

Για την υποδοχή τους έγινε εκδήλωση στο Δημοτικό σχολείο Χλώρακας και αφού ο Διευθυντής του σχολείου  Γιάννης Χαραλάμπους  τους καλωσόρισε, ακολούθως   μαθητές του σχολείου παρουσίασαν ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Μετά την τελετή υποδοχής, οι ομάδες των μαθητών μαζί με τους δασκάλους τους συμμετείχαν στο City Game, ένα παιχνίδι που στόχο είχε την γνωριμία των επισκεπτών με την κοινότητα της Χλώρακας και τα κυριότερα σημεία αναφοράς της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανταλλαγής, επισκέφτηκαν την «Πέτρα του Ρωμιού», ξεναγήθηκαν στο Νεολιθικό χωριό που βρίσκεται στη Χοιροκοιτία, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού, στο παλιό Λιμάνι της Λεμεσού αλλά και στην αρχαία πόλη του Κουρίου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close