Επικαιρότητα

Μίζες ενός εκατομμύριου για ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ

Κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο των σκουπιδιών διαδραμάτισε η  εταιρεία  Helector Cyprus η οποία  με βάση τεκμηρίων, κατέβαλε  μίζες ύψους €904.200 προς όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Νινο Κεκκο στην τελική του αγόρευση το  μεγαλύτερο ποσό από τις €904.200 δόθηκε στον  Σάββα Βέργα, ο οποίος έλαβε €483.600 από τον Ιωάννη Κοκότση  (και από τον Γιαννακόπουλο άλλες €310.000).

Ο Βέργας, σημείωσε στην αγόρευση της η ΚΑ  παραδέχθηκε ότι έλαβε αυτές τις μίζες από τον Κοκότση και συνεπώς ο Κοκότσης επιβεβαιώνεται και ταυτόχρονα αποκτά  βαρύτητα έγγραφο το οποίο παρέδωσε στις αρχές ο Ιωάννης Κοκότσης.

Στην αγόρευση του ο κ. Κέκκος ανέφερε πως όλα  τα αδικήματα που αποδίδονται στους κατηγορούμενους σχετίζονται με το ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης και έχουν ως πυρήνα τους το χρηματισμό τους από την κατηγορούμενη εταιρεία Helector Cyprus Ltd.  μέσω εκπροσώπων της (Γιαννακόπουλος, Κατρής και Κοκότσης) πλην δυο  κατηγορούμενων  που κατηγορούνται για εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Σε σχέση με τον  Δημήτρη Πατσαλίδη οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου ο κ. Κέκκος είπε πως ο κατηγορούμενος είχε ενεργό εμπλοκή σε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων που προέκυπταν για τον Δήμο  Πάφου , σε σχέση με το ΧΥΤΑ Πάφου και πως αντιμετωπίζει συνολικά 9 κατηγορίες. Μάλιστα συνέχισε, ήταν από τους πιο ενεργούς συνεργάτες του Σάββα Βέργα όταν αυτός διετέλεσε Δήμαρχος.

Τον κατηγορούμενο σημείωσε εμπλέκουν στην διάπραξη των αδικημάτων ο Ιωάννης Κοκότσης , Σάββας Βέργας , Παντελίτσα Μαππούρα  , Μιχάλης Παυλίδης και Μιχάλης Μιχαήλ . Από το σύνολο της μαρτυρίας, ανέφερε,  προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Δημήτρης Πατσαλίδης έλαβε μίζες από την Helector Cyprus Ltd, μέσω του Ιωάννη Κοκότση  απ’ ευθείας ή μέσω του Σάββα  Βέργα , που λάμβανε χρηματικά ποσά από τον Ιωάννη Κοκότση . Η θέση της Κατηγορούσας Αρχής είναι ότι τα πράγματα έχουν όπως ακριβώς τα ανέφερε ο Ιωάννης Κοκότσης .

Δηλαδή, εξήγησε, για τον Σαββα  Βέργα δίδετο ποσοστό 5% επί του συνόλου του συμβολαίου, ενώ για τον Δημήτρη  Πατσαλίδη  το ποσοστό 8% μόνο για τις εισπράξεις από τα υπερσυμβατικά, ποσοστό το οποίο τελικά μοίραζαν μεταξύ τους.

Όσον αφορά τον κατηγορούμενο Αντρέα Λουρουτζιάτη, ο κ. Κέκκος είπε πως η μαρτυρία εναντίον του Κατηγορούμενου  προέρχεται κατά μείζονα λόγο από τον Ιωάννη Κοκότση  και από περιστατική μαρτυρία που προκύπτει από τα τραπεζιτικά του δεδομένα.

Ο Ιωάννης Κοκότσης στις καταθέσεις του που αποτελούν μέρος της κυρίως εξέτασης του, ανέφερε ότι έδωσε €138.000 σε 9 διαφορετικές περιπτώσεις, ως μίζες, μετά από συμφωνία που έγινε μεταξύ του Κατηγορούμενου Ανδρέα Λουρουτζιάτη και των Λεωνίδα  Μπόμπολα και Ιωάννη Κοκότση.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης οι Μιχάλης Πάντης, Γεώργιος Κουλλαπή, Νικόλας Κουλλαπή και N.E MIDORIACO LTD ως επίσης και η εταιρεία  Helector Cyprus Ltd.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button