Πολιτική

Μήνυμα Ομήρου

Τα αμάχητα τεκμήρια της κατ’ εξακολούθηση διεθνούς παρανομίας της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου αποτελούν,  οι  πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι, οι εγκλωβισμένοι, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του κυπριακού λαού ως αποτέλεσμα της τουρκικής επιδρομής και της συνεχιζόμενης κατοχής, ανέφερε ο Γιαννάκης Λ. Ομήρου τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σε εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους Μαχητές της Αντίστασης, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ  στην Αίθουσα Τελετών του Μετοχίου Κύκκου.

Ο λαός μας, είπε ο κ. Ομήρου,  ενδιαφέρεται για λύση το συντομότερο δυνατό. Λύση λειτουργική και βιώσιμη που να διασφαλίζει, όπως είπε,  τη φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και την ομαλή και αρμονική συμβίωση όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου. Λύση χωρίς την καταθλιπτική κηδεμονία της Τουρκίας, λύση δημοκρατική που να στηρίζεται στο Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως τιμώντας  την επιστροφή του Προέδρου Μακαρίου στην Κύπρο και εις διάψευσιν των ισχυρισμών ότι πολλές των μετέπειτα και σημερινών υποχωρήσεων, εκπτώσεων και ελλειμματικών χειρισμών οφείλονται στο Μακάριο υπάρχουν αδιάψευστες οι θέσεις του, οι δηλώσεις του, ο βίος και η πολιτεία του. Από ενωρίς αναλύει με πολιτική σοφία τις διεθνείς εξελίξεις και θέτει τα προβλήματα και την προοπτική επίλυσης τους στη βάση αρχών, ενώ θεμελιακή του υποθήκη παραμένει συνέχισε, «ότι δεν θα ξεγράψουμε καμιά γωνιά της κυπριακής γης, ότι κανενός πρόσφυγα δεν θα διαγράψουμε το δικαίωμα επιστροφής».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close