Επικαιρότητα

Μήνυμα Αρχιεπίσκοπου: Κύπρος Ελληνική και Χριστιανική, βίντεο

Μήνυμα ελπίδας  στον Ελληνισμό της Κύπρου έστειλε ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου.

Σε δηλώσεις στην μητρόπολη Πάφου όπου παρέστει σε εκδήλωση για την επίδοση βραβείων μαθητικού διαγωνισμού που προκήρυξε η μητρόπολη Πάφου για την Ελληνική γλώσσα ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να διδάσκει στα νέα παιδιά την ιστορία του τόπου και το πώς επιβίωσε ο Ελληνισμός στην Κύπρο μετα από τόσους κατακτητές.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε επίσης ότι για να διατηρηθεί ο Ελληνισμός η συμβολή της εκκλησίας ήταν καθοριστική. Σε όλους τους αγώνες του έθνους η εκκλησία πρωτοστατούσε και θα πρωτοστατεί, συμπλήρωσε.

Οι ρίζες του Ελληνισμού και της ορθοδοξίας στην Κύπρο είναι πολύ βαθιές και κανένας κατακτητής, συμπλήρωσε, δεν θα καταφέρει να ξεριζώσει του Έλληνες και την θρησκεία τους από αυτόν τον τόπο.

Με μια ζωντανή εκκλησία ο σφυγμός του λαού θα  παραμείνει μαχητικός και θα έχει πάντα στραμμένο τον νου και την καρδία στην μητρόπολη, συνέχισε.

Η Ελλάδα είναι ιδέα και θα είναι πάντα πολύ ψηλά, είπε, τονίζοντας ότι θα διαψευστούν και οι ελπίδες όσων περιμένουν ότι ο λαός θα κουραστεί και δεν θα συνεχίσει να κρατά τον τόπο Ελληνικό και Χριστιανικό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close