Πολιτική

Μήνυμα Ακιντζί για Ραμαζάνι

Οι χώρες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς και με τα όπλα έχουν τις πιο ισχυρές θέσεις στον κόσμο, απέναντι στον ιό, έμειναν απροστάτευτες, και οι γιατροί, σε συστήματα υγείας που κατέρρευσαν έπρεπε να επιλέγουν ποιος ασθενείς θα ζήσει και ποιος όχι, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι «η ανθρωπότητα έγινε μάρτυρας της μεγάλης σημασίας που έχει η υγεία και η παιδεία έναντι στα όπλα και την επίδειξη πολυτέλειας».

Στο μήνυμά του για την γιορτή του Ραμαζανιού, ο Τ/κ ηγέτης επικεντρώθηκε κυρίως στην μετά πανδημίας εποχή, εκφράζοντας τις δικές του απόψεις για το πώς αυτή πρέπει να είναι.  Φάνηκε, είπε, πόσο απαραίτητο είναι να επενδύσουμε στην εκπαίδευση της νέας γενιάς και την διεύρυνση και ανάπτυξη των συστημάτων υγείας και όχι στον εξοπλισμό, στην ειρήνη και όχι στον πόλεμο.

Ο Μουσταφά Ακιντζί σημειώνοντας ότι αυξάνονται οι φωνές που λένε ότι μετά την πανδημία τίποτε δεν θα είναι το ίδιο, είπε ότι αυτό δεν αρκεί. «Πρέπει να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε ένα ευρύ μηχανισμό συμμετοχής και να εφαρμόσουμε το τι πρέπει να αλλάξει και πως».

Πρέπει το μέλλον να το καθορίσουμε από κοινού, μαζί, συνέχισε ο κ. Ακιντζί, λέγοντας ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές σχολές σκέψεις για την περίοδο μετά την πανδημία. «Είτε θα υπάρξει περισσότερη εσωστρέφεια και αυταρχισμός είτε θα υπάρξει ένας νέος μηχανισμός αλληλεγγύης που θα εφαρμοστεί με περισσότερη ελευθερία». Εξέφρασε δε ότι η επιλογή των Τ/κ σε αυτές τις δύο επιλογές «θα είναι χωρίς αμφιβολία μια περίοδος με περισσότερη αλληλεγγύη και ελευθερία».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close