Επικαιρότητα

Μέχρι το τέλος του χρόνου το μουσείο

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργήσει το αρχαιολογικό μουσείο Πάφου στο κτήριο του οποίου έχουν γίνει εργασίες αναβάθμισης από το 2017, επανέλαβε η αρμόδια υπουργός Βασιλική Αναστασιάδη που επισκέφθηκε σήμερα αρχαιολογικούς χώρους και το μουσείο της Πάφου.

Η καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του οφείλεται στην αναμονή για την παραλαβή από το εξωτερικό νέων προθηκών στις οποίες θα τοποθετηθούν οι αρχαιότητες.  Η κα. Αναστασιάδη εξέφρασε την ευαρέσκεια της για το αποτέλεσμα της κτιριολογικής αναβάθμισης του μουσείου Πάφου.

Είπε ακόμη ότι όχι μόνο θα επανέλθουν  όλες οι αρχαιότητες που εκτίθεντο πριν την ανακαίνιση αλλά θα προστεθούν και νέα.

Σε σχέση με την γειτονική οικία επαρχου που έχει παραχωρηθεί στο τμήμα αρχαιοτήτων και την έντονη αντίδραση της τοπικής αρχής που επίσης διεκδικούσε τον χώρο η Βασιλική Αναστασιάδη δεν σχολίασε οτιδήποτε λέγοντας ότι υπάρχουν σχεδιασμοί από το τμήμα και για την ενοποίηση των χώρων και για την αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου που βρίσκεται αναμεσά στα δυο κτήρια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button