Επικαιρότητα

Μέτωπο με εργοδότες ανοίγουν οι κυβερνητικοί

Τους εργοδότες φωτογραφίζει ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ ως τους υποκινητές των αντιδράσεων για την επιστροφή των αποκοπών που έγιναν στον δημόσιο τομέα. Σε αποκλειστικές δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Χατζηπέτρου σημείωσε ότι οι υπάλληλοι των ιδιωτικών εταιρειών συνεισέφεραν και αυτοί αλλά έδωσαν υπερ των εργοδοτών τους.

Οι εργοδότες είναι αυτοί που κατευθύνουν τα πράγματα, κατά την έκφραση του, διότι αγωνιούν ότι αν δικαιωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν αξίωση και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου άσκησε κριτική και σε κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας ότι κινδυνολογούν και προσπαθούν να εκφοβίσουν  την κοινή γνώμη ότι θα επανέλθει η τρόικα ενώ το χειρότερο απ’όλα κατά την έκφραση του είναι ότι αμφισβητείται η εντιμότητα των δικαστηρίων.

Είπε ακόμη ότι κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει η οικονομία του τόπου και η πολιτεία οφείλει να επιστρέψει στους δημόσιους υπαλλήλους όσα πήρε από αυτούς κατά την περίοδο της κρίσης. Υποστήριξε επίσης  ότι η πολιτεία πήρε από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα πέραν των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με τα οποία αντιμετωπίσθηκε σε μεγάλο βαθμό η κρίση. Από αυτά τα 3 δις, συνέχισε, με τις προσφυγές θα επιστρέψει μόνο 30 εκατομμύρια. Αναφερόμενος στο θέμα της αποκοπής άλλων 800 εκατομμύριων για τα επόμενα τέσσερά χρόνια είπε ότι η απόφαση της δικαιοσύνης θα πρέπει να γίνει σεβαστή αφού η πράξη αυτή, της αποκοπής,  κρίθηκε παράνομη.

Με βάση τους τελευταίους προϋπολογισμούς υπάρχουν πλεονάσματα, συνέχισε, πεντακοσίων εκατομμύριων , αλλά το πιο σημαντικό, είπε, είναι ότι δεν θα πρέπει να συνεχισθεί η παρανομία. Ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ παραδέχθηκε ότι η πολιτεία αποφάσισε να τερματισθούν οι αποκοπές το 2022 αλλά επέμεινε ότι υπεράνω όλων είναι το σύνταγμα και με βάση αυτό οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλα τα όργανα και τις αρχές της πολιτείας.

Ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου επανέλαβε ότι η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων αν και διαφωνούσε με κάποια μέτρα ήταν υπερ  των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.  Οι δημόσιοι υπάλληλοι, συνέχισε, δεν είχαν καταφύγει σε δυναμικές κινητοποιήσεις και περιορίσθηκαν στην προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο. Όλοι θα πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι θα αναμένουν την τελεσίδικη απόφαση του εφετείου μετα την προσφυγή του γενικού εισαγγελέα καλώντας και την πολιτεία να σεβαστεί τις αποφάσεις αυτές.

Ο κ. Χατζηπετρου παρέστη σε εκδήλωση της συντεχνία στην Πάφο ενημερώνοντας για τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου για τους συνταξιούχους και για τους εν ενεργεία δημόσιους υπαλλήλους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close