Οικονομία

Μέτρα στήριξης της οικονομίας

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Σ. Στεφάνου, ενημέρωσε με επιστολή του στις 14 Μαϊου άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς για τις στοχευμένες πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΑΚΕΛ σε σχέση με τη στήριξη της οικονομίας και των νοικοκυριών, καθώς και την αντιμετώπιση των συνεπειών εξαιτίας της αύξησης των τιμών σε πρώτες ύλες, βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Οι δράσεις:

– Νομοθετική Μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από το 19% στο 9%, για διεύρυνση των λόγων έκδοσης πλαφόν στα πετρελαιοειδή και για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα. 

– Ολοκληρωμένο υπόμνημα προτάσεων στον Υφυπουργό Τουρισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον τουρισμό και την τουριστική βιομηχανία. 

– Πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Ενέργειας για τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών για έργα ΑΠΕ. 

– Στοχευμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση για τη στήριξη κρίσιμων κλάδων και τομέων της οικονομίας. 

Η Επιστολή έχει αποσταλεί στην ΠΟΒΕΚ, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων. 

Το ΑΚΕΛ στο μέτρο των δυνάμεών του αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προτείνει μέτρα. Κινητοποιείται για να στηρίξει την οικονομία και τα νοικοκυριά. Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλες ευθύνες και δεν τις αναλαμβάνει! 

 Βαλεντίνος Γ. Φακοντής 

 

Βουλευτής ΑΚΕΛ Πάφου 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button