Επικαιρότητα

Μέιζον ζήτημα το μεταναστευτικό στην Χλώρακα

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ περιοδεύει σήμερα στην Πάφο. Είχε συναντήσεις με τους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια Χλώρακας και Εμπας και με τους ξενοδόχους της επαρχίας.

Σε δηλώσεις στην Χλώρακα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα σοβαρό πρόβλημα με τους παράτυπους μετανάστες ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαρακτήρισε νούμερο ένα για την περιοχή το μεταναστευτικό. Σχεδόν το 25% του πληθυσμού της περιοχής είναι κυρίως Συροι πρόσφυγες και ο κοινοτάρχης της Χλωρακας αξιώνει από το κράτος να βρει τους τρόπους καλύτερης διασποράς τους.

Η θέση του κόμματος του, είπε, είναι ότι ο πραγματικός πολίτικος πρόσφυγας πρέπει να τυγχάνει σεβασμού. Θα πρέπει όμως συμπλήρωσε να γίνει ο διαχωρισμός με τους ανθρώπους που έρχονται για να γίνουν ένα οικονομικό βάρος στον τόπο ενώ την ίδια ώρα αυξάνουν την εγκληματικότητα και δημιουργούν κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια.

Προκαλούν επίσης κινδύνους, κάποιοι από αυτούς και για την δημόσια υγεία, συμπλήρωσε, με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα των τεστ για τον Κορονοιο.

Σχολιάζοντας την προκλητικότητα της Τουρκίας που εντείνεται μέρα με την μέρα, χαρακτηρίζοντας και ως δεύτερη άλωση της Κωνσταντινούπολης την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Αβέρωφ Νεοφύτου διατύπωσε την θέση ότι οι παράτυποι μετανάστες χρησιμοποιούνται από την Άγκυρα ως εργαλεία για να προκαλέσουν στον Ελληνισμό επιπροσθέτους εθνικούς κινδύνους.

Στέλνονται μεθοδευμένα και στρατευμένα είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι το κόμμα του στέκεται δίπλα στην κυβέρνηση και στην αποφασιστικότητα της στο θέμα της μεταναστευτικής της πολιτική. Όση υποχρέωση έχουμε, συμπλήρωσε, να δείχνουμε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των πραγματικά πολιτικών προσφύγων άλλη τόση υποχρέωση έχουμε να προστατεύσουμε τον τόπο, την Κυπριακή κοινωνία και την δημόσια ασφάλεια ενώ έδωσε και ως παράδειγμα το πρόβλημα που δημιουργείται στα σχολεία με τους μεγάλους αριθμούς παιδιών μεταναστών σε κάποιες περιοχές.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close