Πάφος

Λύση στο πρόβλημα υδατοπρομήθειας Πέγειας

Προβλήματα έχει δημιουργήσει σε κατοίκους της Πέγειας ο επηρεασμός του δικτύου υδατοπρομήθειας από τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του διυλιστηρίου της Κανναβιούς και του διυλιστηρίου Ασπρόκρεμμου από την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται διακοπές στην απρόσκοπτη παροχή νερού σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

Κάτοικοι ιδιαίτερα της περιοχής πλησίον του αστυνομικού σταθμού Πέγειας εξέφρασαν την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της κατάστασης και καλούν τον Δήμο Πέγειας να δώσει άμεσες λύσεις.

Αρμόδιος Λειτουργός του Δήμου Πέγειας με τον οποίο επικοινώνησε το ΚΥΠΕ διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να καλυφτεί όλη η Πέγεια με την παροχή νερού, σημειώνοντας πως έμεινε μια περιοχή μόνο γύρω από τον αστυνομικό σταθμό Πέγειας, σε μικρή έκταση που δεν έχει γίνει κατορθωτό να φτάσει το νερό και πολύ σύντομα, αυτό θα γίνει. Το πρόβλημα με το νερό , όπως αναφέρθηκε προέκυψε μετά το πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Η Πέγεια λαμβάνει περίπου 125 τόνους από το διυλιστήριο του Ασπρόκρεμου την ώρα και άλλους 125 τόνους από το διυλιστήριο της Κανναβιούς. Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στις γεννήτριες και στις τουρμπίνες, ενώ παρατηρήθηκε πρόβλημα και με την αφαλάτωση που χρειάζονται 4- 5 μέρες για την επιδιόρθωση της αποτέλεσμα της κατάστασης είναι να αποστέλνονται μειωμένες ποσότητες νερού και συγκεκριμένα αντί 250 τόνοι την ώρα αποστέλνονται το μέγιστον 180 τόνοι την ώρα.

Ο Δήμος Πέγειας ως εκ τούτου προχώρησε στην λειτουργία όλων των τουρμπίνων που έχουν από πηγάδια και από τα δικά του συστήματα με αποτέλεσμα να έχει καλυφτεί όλη η Πέγεια εκτός από μία μικρή περιοχή γύρω από τον αστυνομικό σταθμό Πέγειας.Στην περιοχή τη συγκεκριμένη υπάρχουν γύρω στις 40 κατοικίες στην οποία δεν έγινε κατορθωτή η παροχή νερού ωστόσο αυτό θα διευθετηθεί μέχρι αύριο.

Στο μεταξύ το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων καταβάλει προσπάθειες για να ενεργοποιήσει άλλες πηγές που διαθέτει για να μπορέσει να καλύψει ολόκληρη την περιοχή της Πέγειας με την απαιτούμενη ποσότητα πόσιμου νερού.

Ενόψει των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, ο Δήμος Πέγειας απευθύνει έκκληση όπως οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διαχείριση του νερού, για την κάλυψη των αναγκών τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button