Επικαιρότητα

Λινος Τσοκκάς: Τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μας θυμίζει ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και να αναπτύσσει την προσωπικότητά του μέσα σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον, σημειώνει σε γραπτή δήλωση του ο επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ Λινος Τσοκκάς.

Δυστυχώς, συνεχίζει,  τρεις δεκαετίες μετά την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να είναι καθημερινά αντιμέτωπα με φαινόμενα βίας, κακοποίησης, παραμέλησης, εκμετάλλευσης. «Εξακολουθούν να στερούνται την πρόσβαση στη μόρφωση, το παιγνίδι, τη χαρά.

Η πανδημία του κορωνοϊού επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση. Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι 10.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μήνα από την πείνα λόγω του covid-19.

Όπως επεσήμανε πρόσφατα η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κ. Δέσπω Μιχαηλίδου, τις περισσότερες συνέπειες από τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού θα τις υποστούν τα παιδιά.» Πρέπει να τα προσέξουμε και να τα προστατέψουμε ιδιαίτερα, κατέληξε ο κ.Τσοκκάς.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button