Υγεία

Λιγότερα κρούσματα

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 31 από σύνολο 819εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • 15 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών,
  • 1 άτομο με ταξιδιωτικό ιστορικό, και
  • 15 άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 595 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σε σχέση με τα 18 περιστατικά που δηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες ως υπό διερεύνηση, βρέθηκε σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα για 11 εξ αυτών, ενώ ένα άτομο είναι προσωπικό της Ειρηνευτικής Δύναμης με ταξιδιωτικό ιστορικό. Για άλλα έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα συνεχίζεται η διερεύνηση.

Να αναφέρουμε επίσης ότι τα 595 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 16,308 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και τα Μικροβιολογικά Τμήματα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και από ιδιωτικά εργαστήρια.

Τα 439 από τα 595 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 58 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι λιγότερα σε σχέση με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες. Το γεγονός αυτό μάς χαροποιεί. Ωστόσο, ο αριθμός των 31 κρουσμάτων είναι μεγάλος και αυτό θα πρέπει να μας κρατήσει σε εγρήγορση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button