Πάφος

Λαογραφικός Όμιλος “ Κτήμα” – Πετρίδειο Ίδρυμα : Σχέση ζωής

Ο Λαογραφικός Όμιλος “Κτήμα” άρχισε τη συνεργασία του με το Πετρίδειο Ίδρυμα από το 2019 . Για να εγκαινιάζουν την συνεργασία τους , όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Λ.Ο. ΄΄ΚΤΗΜΑ΄Χριστάκης Παπανικολάου, αποφάσισαν την διεξαγωγή εκδήλωσης αφιερωμένη στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο με θέμα ΄΄η παιδεία – ήθη και έθιμα του Ριζοκαρπάσου΄΄. Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για τον Απρίλιο του 2020 αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω covid-19. Στην εκδήλωση αυτή, επιθυμία τους, όπως ανέφερε, ήταν όπως λάβουν μέρος όλα τα παιδιά του κατεχόμενου Σχολείου τα οποία θα φιλοξενούσαν το βράδυ τις εκδήλωσης στην Πάφο. Όλα τα έξοδα οργάνωσης και διεξαγωγής θα εκαλύπτονταν από το Πετρίδειον Ίδρυμα.

Πρόσθεσε πως μετά την ακύρωση της εκδήλωσης αυτής και στα πλαίσια της έναρξης συνεργασίας προτείναν στο Συμβούλιο του Πετριδείου την επιχορήγηση του Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού Λαογραφίας την οποία και αποδέκτηκαν ομόφωνα όπως στηρίζουν με συγκεκριμένο ποσό . Η πρώτη στήριξη έγινε το 2021.

Ο πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου ΚΤΗΜΑ, ανέφερε πως τόσο ο ίδιος αλλά και όλα τα μέλη και φίλοι του Ομίλου έχουν τη δύναμη και υπομονή να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους με σκοπό τη διάδοση και διατήρηση της παράδοσης μας αλλά αυτό δεν θα πρέπει να επαφύετε στις προσπάθειες των Ομίλων ή ακόμα και ατόμων, όπως εκτίμησε. Απαιτείται συνέχισε, και η στήριξη των προσπαθειών αυτών και από το Κράτος.

Εκτίμησε, πως οφείλουμε όλοι μας να φροντίζουμε και να προβάλλουμε την Ιστορία και τη παράδοση μας γιατί λαοί που την ξεχνούν είναι καταδικασμένοι σε αφανισμό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button