Επικαιρότητα

Κώστας Καδής: Προσοχή στις ακτές και τις θάλασσες μας

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το αρμόδιο υπουργείο στην προστασία και στην ποιότητα των ακτών και των θαλασσίων υδάτων σύμφωνα με τον Κώστα Καδή.


Σε δηλώσεις  στο περιθώριο
εκδήλωσης που διοργάνωσε  το Κέντρο Μελετών και Ερευνών ΑΚΤΗ και το Τμήμα Περιβάλλοντος για τον εορτασμό της “Μεσογειακής Ημέρας Ακτής”  στην παραλία της  Γεροσκήπου ανέφερε πως στις ακτές συγκεντρώνονται 200 εκατομμύρια  πολιτών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ στην ίδια την πατρίδα μας το 50% των πολιτών ζει σε παράκτιες περιοχές.

Ο κ. Καδής σημείωσε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτές οι περιοχές οι οποίες είναι πολύ παραγωγικές , ευάλωτες και χαρακτηρίζονται από μεγάλο φυσικό πλούτο να τις προστατεύσουμε και να τις διατηρήσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Πρόσθεσε πως αυτή η ευκαιρία με την Μεσογειακή μέρα ακτών μας δίνει ακριβώς αυτή την δυνατότητα.

Ο Υπουργός Γεωργίας χαρακτήρισε ακόμη σημαντικό αυτές τις μέρες η ανάδειξη της σημασίας των ακτών να γίνεται μέσα από δράσεις, όπως είναι η δράση που διοργανώνεται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Ακτή, το Τμήμα Περιβάλλοντος και τον Δήμο Γεροσκήπου


Επιπρόσθετα συνεχάρη αυτούς τους φορείς, σημειώνοντας πως αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα σύμπραξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ιδιωτικών οργανισμών και της κυβέρνησης για ένα πολύ σημαντικό σκοπό . Είπε ακόμη, πως το πρόγραμμα #potavristou στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται και η σημερινή δραστηριότητα έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα .

Ενδεικτικά σημείωσε , έχει γίνει γνωστό και η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της Κύπρου υπενθυμίζοντας πως πριν δύο χρόνια που ξεκίνησε, είχαν συγκεντρωθεί  5,5 τόνοι πλαστικών, στο πλαίσιο του προγράμματος, και πέρσι 12 τόνοι, ενώ φέτος θα προτιμούσαν να ήταν μηδέν . Θα προτιμούσαμε είπε να μην υπήρχαν απορρίμματα αλλά από την στιγμή που υπάρχουν τέτοιες δραστηριότητες είναι πραγματικά και σημαντικές και αξιέπαινες.

Ακολούθως αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές, τους διαβεβαίωσε ότι από πλευράς του Υπουργείου Γεωργίας θα κάνουν το παν να προστατέψουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις ακτές τους, λαμβάνοντες υπόψη και τις μεγάλες πιέσεις που δέχονται τις τελευταίες δεκαετίες, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων.  

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button