Αθλητικά

Κύπριοι προηγούνται στο ράλλυ Κύπρου

Κερδίζοντας και τις τρεις πρωινές ειδικές διαδρομές οι Σίμος Γαλαταριώτης / Αντώνης Ιωάννου προηγούνται στο Ράλλυ Κύπρος στο μέσο της πρώτης αγωνιστικής ημέρας. Στη δεύτερη θέση 27.9 δευτερόλεπτα πίσω είναι οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας / Στέλιος Ηλία και στην τρίτη οι Nasser Al Attiyah / Matthieu Baumel, 46.9 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρωτοπόρους.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διαφορά που έκτισε το κυπριακό πλήρωμα είναι σημαντική, δεδομένου ότι το συνολικό μήκος των διαδρομών ήταν 47.47χλμ. Και οι τρεις πρωτοπόροι οδηγούν Volkswagen Polo GTi. Η σειρά κατάταξης των τριών πρώτων ήταν η ίδια και στις τρεις διαδρομές.

 
Στην τέταρτη θέση της καταταξης βρίσκονται οι Δημοσθένους / Παύλου (Skoda Fabia) και ακολουθούν οι Al Rawahi / Hmoud (Ford Fiesta) και Γιάγκου / Εγγλέζου (Hyundai i20). Στην κατηγορία MERC 2 πρώτοι είναι οι Σάββα / Παπανδρέου (Mitsubishi Lancer EVO IX) . Στην κατηγορία αυτοκινήτων με κίνηση στους δύο τροχούς μπροστά είναι οι Τελεβάντος / Σταύρου (Peugeot 208).

 
Τα αυτοκίνητα επέστρεψαν για σέρβις στην Αγλαντζιά πριν επαναλάβουν τις πρωινές διαδρομές και συγκεκριμένα Νικητάρι (14:12), Καπουράς (14:50) και Κούρδαλι (15:48) , για να επιστρέψουν για το μεγάλο, 45λεπτο σέρβις της ημέρας στις 17:28.
 
Η εκκίνηση του 49ου Ράλλυ Κύπρος δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής (24/9) από την κτήριο του Παλαιού Δημαρχείου στην Πλατεία Ελευθερίας.
 
Ο αγώνας καλύπτει συνολικά 665,74 χλμ εκ των οποίων τα 180,92 χλμ είναι οι 12 χωμάτινες ειδικές διαδρομές.
 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button