Εκδηλώσεις

Κύπριοι καλλιτέχνες στην Στοκχόλμη για εκδηλώσεις.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδήλωση στην Στοκχόλμη της Σουηδίας την 1η και 2ο Ιουνίου με Τίτλο: 50 Χρόνια Πολιτισμού, Μουσικής Παράδοσης και Ιστορίας της Κύπρου.
 
Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Σουηδοκυπριακό Σύλλογο Στοκχόλμης στη Σουηδία, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση και τη συνεχιζόμενη δράση του ΣουηδοΚυπριακού Συλλόγου όπου συμμετείχαν Κύπριοι καλλιτέχνες που ταξίδεψαν από την Κύπρο για την παρουσίαση πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος.
Στις 2ο εκδηλώσεις παρουσιάστηκε ο γνωστός Κύπριος Ερμηνευτής και Μελετητής της Κυπριακής Μουσικής Παράδοσης κ Μιχάλης Χατζημιχαήλ μαζί με την καλλιτεχνική του ομάδα, ο γνωστός Ερμηνευτής και Ψάλτης κ Στέφανος Πελεκανής , η Δρ. Στάλω Γεωργίου, Μουσικοσυνθέτης- Μαέστρος και Ακαδημαϊκός , ο κ Πανίκκος Χρυσάνθου, γνωστός καταξιωμένος Κύπριος σκηνοθέτης , το 8μελες χορευτικό σχήμα η Βούρκα και ο Λαϊκός Ποιητής κ Ανδρόνικος Κατσαντώνης.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν Κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια, χοροί, ποιήματα, ερωτικά δίστιχα και τσιαττιστά, παρουσίαση για την Μουσική Παράδοση, Πολιτισμό και την Ιστορία της Κύπρου όπως και μικρού μήκους ταινία.
Απώτερος σκοπός και στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι η διατήρηση και διάδοση του Πολιτισμού, της κουλτούρας και της Μουσικής μας παράδοσης στις παροικίες των Κυπρίων του Εξωτερικού.
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button