Επικαιρότητα

Κόπηκαν τα πόδια του όταν ανακάλυψε τον τρόπο που ξεγελούσαν τον δήμο Πάφου , λέει ο εσωτερικός ελεγκτής

Για τρίτη δικάσιμο αντεξετάσθηκε σήμερα ο εσωτερικός ελεγκτής του δήμου Πάφου Ιωάννης Χατζηπαναγιώτου από τον δικηγόρο Σάββα Ματσα συνήγορο του διευθυντή μιας εκ των δυο ιδιωτικών εταιρειών κατασκευής πινακίδων.

Για το σκάνδαλο των πινακίδων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε δυο εταιρείες που συνεργάζονταν με τον δήμο Πάφου, εναντίον των διευθυντών τους και εναντίον ενός πρώην υπαλλήλου του δήμου που εργαζόταν στον κλάδο οδοσημανσης.  Ο Ιωάννης Χατζηπαναγιώτου υποστήριξε ότι ο δήμος προέβαινε σε αγορές υλικών από προμηθευτές που δεν ήταν αναγκαία αφού είχε συνάψει συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες να κατασκευάζουν ολόκληρες πινακίδες για τις ανάγκες του.

Συνεπώς δεν ήταν αναγκαίες οι αγορές αυτές. Υποστήριξε επίσης ότι ο δήμος Πάφου πλήρωσε μια εκ των εταιρειών για την κατασκευή 93 πινακίδων για στάσεις λεωφορείων, κάποιες  μάλιστα από τις οποίες τοποθετήθηκαν εκτός δημοτικών ορίων, τις οποίες πλήρωσαν τα δημόσια έργα. Ήταν έργο που έγινε για όλες τις επαρχίες όπως είπε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε από την πλευρά του ότι υπήρξε οδηγία από τον τότε δήμαρχο Πάφου να τοποθετηθούν οι πινακίδες αυτές πριν από την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου και συνεπώς τα έργα υπονόησε επισπεύσθηκαν, κάτι που απέρριψε ο μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ακόμη και να υπήρξε μια τέτοια οδηγία ήταν έκδηλα παράνομη.

Ο εσωτερικός ελεγκτής του δήμου Πάφου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κόπηκαν τα πόδια του» όταν εντόπισε ιδιαίτερα αυτό το έγγραφο με το οποίο ο δήμος πλήρωσε πινακίδες που τοποθετήθηκαν από το τμήμα δημοσίων έργων με τον συνήγορο υπεράσπισης Σάββα Μάτσα να κάνει λόγο για θεατρινισμούς και για εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων. Η αντεξεταση του εσωτερικού ελεγκτή του δήμου Πάφου  θα συνεχισθεί και αύριο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button