Υγεία

Κόντρα για τις ειδικότητες

«Με την ευκαιρία της έναρξης εγγραφής παιδιών στις λίστες των Παιδιάτρων στο προτεινόμενο ΓεΣΥ παρατηρήσαμε με έκπληξη δυο από τους συναδέλφους που φιγουράρουν στον κατάλογο Προσωπικών Ιατρών Ενηλίκων να ευρίσκονται και στον κατάλογο Προσωπικών Ιατρών για παιδιά .

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάφου « Ασκληπιός» ως το θεσμικό όργανο έκφρασης του συνόλου των ιατρών τονίζει ότι κανένας ΟΑΥ δεν χαρίζει δυο ειδικότητες σε γιατρούς Το νόμιμο όργανο της πολιτείας για την αναγνώριση ειδικοτήτων είναι και παραμένει το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου . Δεν έχει ξαναϋπάρξει στα παγκόσμια χρονικά Ασφαλιστικός οργανισμός να αναγνωρίζει και να δίνει ειδικότητες .

Αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ .Αν λόγω της αστοχίας του ΟΑΥ να πείσει γιατρούς να ενταχθούν στο σύστημα καταφεύγει σε αλεπουδισμούς , τότε ουαί και αλοίμονο στην ΥΓΕΙΑ. Ο ΙΣΠ Ασκληπιός καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις οι οποίες καταστρατηγούν κάθε νόμο καθώς και κάθε έννοια δεοντολογίας Ο ΙΣΠ Ασκληπιός προτίθεται να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στην διάθεση του ( ακόμη και ένδικα ) για άρση της παρανομίας .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΠ Ασκληπιός .Δρ. Γ. Βορκάς – Πρόεδρος Δρ. Ν. Κονναρής – Αντιπρόεδρος Δρ. Α. Ευριπίδου – Γ. Γραμματέας Δρ. Ι. Χριστοδούλου – Ταμίας». Δρ. Φ. Κωνσταντίνου -ΜέλοςΔρ. Ι. Ευριπίδου – Μέλος Δρ. Π. Παπαδόπουλος – Μέλος

Η απάντηση του ΟΑΥ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου «Ασκληπιός», ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει ότι ουδέποτε προχώρησε σε αναγνώριση οποιασδήποτε ειδικότητας σε οποιονδήποτε ιατρό. Ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι αποδέχεται μόνο ειδικότητες και πιστοποιητικά από το αρμόδιο Όργανο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου.

Ως εκ τούτου, οι ειδικότητες των συμβεβλημένων ιατρών που αναγράφονται στους καταλόγους του ΓεΣΥ, είναι εγκεκριμένες από το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close