Υγεία

Κόντρα γιατρών με ΟΚΥπΥ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών  με ανακοίνωση της, καταγγέλλει δημόσια την ενέργεια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας  να μην καταβάλλει την μισθοδοσία σε υπάλληλο που μπαίνει σε καραντίνα.

Σήμερα που η πανδημία προοδευτικά φτάνει στο απόγειο της, καταμετρώντας καθημερινά νέα κρούσματα, τα οποία δυστυχώς συνοδεύονται με απώλειες, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ, βιώνουμε «την ανέντιμη προσπάθεια του Ο.Κ.Υπ.Υ να νίπτει τας χείρας του,  να μεταφέρει στον εργαζόμενο την ευθύνη της λοίμωξης του από COVID-19 την ώρα τους καθήκοντος».

«Έχει δώσει οδηγία όλοι να φέρουν μάσκα προστασίας και σε περίπτωση που δεν τηρείται η οδηγία και έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ο υπάλληλος θα υποχρεούται να μπαίνει σε καραντίνα άνευ απολαβών».Το ποτήρι ξεχείλισε», σημειώνεται.

Η ΠΑΣΥΚΙ καταγγέλλει δημόσια την συγκεκριμένη ενέργεια, αναφέροντας ότι επιφυλάσσεται καθηκόντι να προστατεύσει τη σωματική ακεραιότητα των μελών της από τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς όπως τοποθετηθούν.

Από την αρχή της πανδημίας η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι έχει καταγγείλει τον Ο.Κ.Υπ.Υ για τις «αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και ιδιαίτερα για τις σοβαρότατες ελλείψεις ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, με αποτέλεσμα  μεγάλος αριθμός ιατρών και  παραϊατρικού προσωπικού να νοσήσει, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει κινδυνεύσει άμεσα η ζωή τους, αφού βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν θετικά περιστατικά με απλές χειρουργικές μάσκες».

Οι ελλείψεις σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, σημειώνεται, είναι «αποτέλεσμα της αδυναμίας ιατρικής επιστημονικής αντίληψης, της διοικητικής και οργανωτικής ανικανότητας του Ο.Κ.Υπ.Υ, ο οποίος προσπαθεί επικοινωνιακά να αποδείξει ότι δήθεν υπήρχαν και υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button