Πάφος

Κόκκινο το κάστρο Πάφου

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλίτιδας, που εορτάζεται σήμερα, Δευτέρα, τα Μεσαιωνικά Κάστρα της Πάφου και της Λάρνακας θα φωτιστούν απόψε κόκκινα από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, «δηλώνοντας την αλληλεγγύη ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από αυτή την πάθηση».


 
Ανακοίνωση του τμήματος Αρχαιοτήτων, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφέρει ότι το «Τμήμα Αρχαιοτήτων, όπως πάντα, βρίσκεται δίπλα σε όλους τους πολίτες, καθότι η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας και είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Έτσι, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της επίτιμης πρέσβειρας του Παγκόσμιου Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας στη Κύπρο, της σοπράνο Αλίκης Χρυσοχού, αγκάλιασε και αυτή την εκστρατεία, ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες που γίνονται για ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη νόσο».
 
Η εκστρατεία διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Σύλλογο Εγκεφαλίτιδας και φωταγωγούνται σε χρώμα κόκκινο μνημεία και αξιοθέατα, όπως οι Καταρράκτες του Νιαγάρα και οι Γέφυρες του Δούναβη στη Βιέννη, προστίθεται.
 
Η νόσος της εγκεφαλίτιδας αφορά φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό και προσβάλλει 500.000 άτομα παγκοσμίως κάθε χρόνο. Προκαλείται από λοίμωξη που εισβάλλει στον εγκέφαλο ή στο ανοσοποιητικό σύστημα. Παρόλο που δεν έχει εμφανή χαρακτηριστικά, εντούτοις προσβάλλει ενήλικες και παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας. Οι συνέπειες, δυστυχώς, της νόσου είναι σοβαρές, εφόσον αφήνει εγκεφαλικό τραυματισμό, δυσκολεύοντας τις συνθήκες διαβίωσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button