Αθλητικά

Κυριαρχία Βρετανών στο τουρνουά Γκολφ της Κ.Ο. Γκολφ

Το 14ο τουρνουά Γκολφ που οργάνωσε η Κυπριακή ομοσπονδία Γκολφ είχε φέτος Βρετανικό άρωμα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

 

Το τουρνουά των ερασιτεχνών παικτών  φιλοξένησε φέτος το γήπεδο Minthis στην Τσάδα με τις μοναδικές του εγκαταστάσεις. Ο καιρός ήταν ιδανικός για τους παίκτες που αγωνίσθηκαν, τόσο τους μόνιμα διαμένοντες στην Κύπρο όσο και τους φίλους του αθλήματος που έφτασαν κυρίως από γειτονικές χώρες. Ο διήμερος αγώνας ήταν συναρπαστικός και τις δυο μέρες με τους αθλητές να εναλλάσσονται στις πρώτες θέσεις.

Τελικά νικητής στους άνδρες ήταν ο  Άγγλος Andrew Wright ο οποίος πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα την δεύτερη μέρα κερδίζοντας τελικά το τουρνουά. Την πρώτη μέρα μοιράσθηκε την πρώτη θέση με τον  πρώην πρωταθλητή Rachid Akl από τον Λίβανο ο οποίος τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση.

Την δεύτερη θέση εξασφάλισε ο επίσης Βρετανός  Myles Clapperton. Αμείωτο κράτησε το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος  και ο αγώνας των γυναικών και τις δυο μέρες του τουρνουά. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Βρετανίδα  Καρόλ Πάουελ που πέτυχε την  καλύτερη βαθμολογία γυναικών για την φετινή χρονιά. Η Πάουελ έχει στεφθεί πρωταθλήτρια άλλες δυο φορές το  2017 και το 2018. Την δεύτερη θέση εξασφάλισε η  Christine Huebner’s που έδωσε μάχη με την Gillian Crossley που έμεινε τελικά στην Τρίτη θέση. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία την πρώτη μέρα του αγώνα της Γερμανίδας  Huebner  που κατέλαβε την πρώτη θέση, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια την δεύτερη μέρα του τουρνουά.

Ο γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ κ. Νίκος Ρωσσίδης αλλά και οι παίκτες ευχαρίστησαν το γήπεδο Minthis στην Τσάδα για την φιλοξενία και την διοργάνωση. Ο κ.Ρωσσίδης σημείωσε ότι μετα από πολλούς μήνες αδράνειας οι διοργανώσεις επανέρχονται λαμβάνοντας πάντα όλα τα μέτρα προστασίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button