Επικαιρότητα

Κυριάκος Χατζηβασιλης :Στοχευμένο πλάνο

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η τελετή εγκαίνιων του εκλογικού επιτελείου του υποψήφιου Δήμαρχο Γεροσκήπου και ανατολικής Πάφου Κυριάκου Χατζηβασίλη. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο αναπληρωτής προέδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος και φίλοι και υποστηρικτές του κ. Χατζηβασίλη.
Στην ομιλία του ανέφερε ότι η διοίκηση ενός Δήμου είναι δύσκολη υπόθεση και στις 9 Ιουνίου οι δημότες του νέου Δήμου Ανατολικής Πάφου, θα πρέπει να πάνε στην κάλπη συνειδητοποιημένοι και σίγουροι ότι θα δώσουν το κλειδί του Δήμου στον πιο άξιο. Σε αυτόν όπως είπε, που έχει στοχευμένο πλάνο, όραμα και σχεδιασμό για νέα έργα, νέες αναπτύξεις, για συνεχόμενη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του Δημότη.

Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά τόνισε ο κ. Χατζηβασίλης σε συντονισμό και συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για την εγκαθίδρυση, ανάπτυξη και ευημερία του νέου Δήμου, επισημαίνοντας ότι οι πόρτες του γραφείου του θα είναι πάντα ανοικτές για τους συνδημότες του και τα προβλήματα που τους απασχολούν, αλλά και για τις όποιες σκέψεις, εισηγήσεις και προβληματισμούς τους.
Αναφέρθηκε επίσης στα έργα που έχουν γίνει ή έχουν ωριμάσει και ξεκινούν δίνοντας έμφαση στα εξής:

1. Αποπερατώθηκε το Ιατρικό Κέντρο το οποίο τέθηκε σε λειτουργία πέρσι.
2. Αποπερατώθηκε ο κόμβος επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και της Ιπποκράτους, ως μέρος της Β’ Φάσης βελτίωσης της Μακαρίου.
3. Υλοποιήθηκε ο νέος κυκλικός κόμβος Μιχάλη Παυλίδη παρά το παλαιό ΚΕΝ που είναι ο προπομπός του βόρειου παρακαμπτήριου δρόμου ενώ εντός των επόμενων ημερών ξεκινά και η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου ένα έργο που θα ξεπεράσει τα 3 εκ ευρώ.

 

Ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο αρχίζει η Β’ Φάση της βελτίωσης της Μακαρίου από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης μέχρι τον κυκλικό κόμβο Κολώνης ενώ έχουν ωριμάσει και προχωρούν άμεσα σε προσφοροδότηση των ωσμωτικών έργων της πλατείας και του πυρήνα, μέσω των Ταμείων Πολιτικής συνοχής και του προγράμματος Θάλεια ύψους 4,5 εκατομυρίων ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει ανακατασκευή και εξωραϊσμό των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Αφροδίτης και Αγίας Παρασκευής.
Την σύνδεση της Κάτω Βρύσης με το γραμμικό πάρκο Αι Γιώργη, αναβάθμιση του πρασίνου με μεγάλα έτοιμα δέντρα, διαπλάτυνση της γέφυρας πάνω από το αρδευτικό κανάλι και κατασκευή υποδομής εξυπηρέτησης των επισκεπτών της Κάτω Βρύσης.
Επίσης, βελτίωση των όψεων των υποστατικών στο βόρειο μέτωπο τηςΠλατείας επί της Λεωφόρου Μακαρίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Προβλέπεται επίσης η δημιουργία χώρου στάθμευσης στην Δημοτική Παραλία όπου βρίσκονται τα περίπτερα εξυπηρέτησης λουομένων, ενώ πεζόδρομος που θα διέρχεται από τα ξενοδοχεία και θα καταλήγει περίπου στα όρια της πλαζ Γεροσκήπου με προοπτική στο μέλλον να συνεχίσει μέχρι και τον Ποταμό ΄Εζουσας.

 


Έχουν επίσης προχωρήσει όπως πρόσθεσε ο κ Χατζηβασίλης σε αριθμό εξωραϊστικών έργων βελτίωσης της καθημερινότητας με αρκετές βελτιώσεις πεζοδρομίων, κατασκευές νησίδων σε διάφορες οδούς, στην επαναδιαχείριση της οδού Γ. Μ. Σάββα αναβαθμίζοντας την εμπορικότητα της και αποπεράτωση της τρίτης φάσης επέκτασης και εξωραϊσμού του κοιμητηρίου.

 

• Τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις ενός περίπου εκατομμυρίου ευρώ.
Σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, ο κ. Χατζηβασίλης επεσήμανε ότι έχουν γίνει έργα συντήρησης στο Πολυδύναμο Κέντρο Παιδιών και στο Κέντρο Ενηλίκων, ενώ με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και του πολυδύναμου κέντρου, έχουν πρώτοι Παγκύπρια εγκριθεί, χορηγίας από ευρωπαϊκά κονδύλια
ύψους €340,000 για επέκταση του.
Παράλληλα, είπε, είναι υπό σχεδιασμό στην περιοχή Επτά Αι Γιώργηδες,νέο Πολυδύναμο Κέντρο ως αντιστάθμισμα ιδιωτικής ανάπτυξης.

 

Επίσης έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην ποσοτική και ποιοτική ανάπτυξη του πρασίνου με φυτεύσεις περισσοτέρων από 250 μεγάλων ώριμων δέντρων σε διάφορες οδούς και νησίδες ενώ ανακαινίστηκαν διάφορα πάρκα και δημιουργήθηκαν νεα.
Επιπλέον προχώρησαν σε εξωραϊσμό και ανάδειξη μνημείων που βρίσκονταιστο Δήμο, όπως αυτό των Αεροπόρων, και το νέο που είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, που ήταν όραμα του μακαριστού Μιχάλη Παυλίδη ενώ πρόσθεσε την ενεργειακή αναβάθμιση του ΔημοτικούΜεγάρου το οποίο κόστισε γύρω στις €340,000.
Εκεί όμως που έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ήταν στο έργο της Δημοτικής Παραλίας Γεροσκήπου το οποίο χαρακτήρισε το Στολίδι της Πάφου.

 

Μια παραλία σημείωσε, από τις δημοφιλέστερες στη Κύπρο η οποία έχει καταστεί πόλος έλξης όχι μόνο για τους Δημότες μας αλλά και για χιλιάδες άλλους επισκέπτες.

 

Η αναβάθμιση όμως της Δημοτικής παραλίας συνεχίζεται, καθότι υπάρχει master plan περιοχής με τμηματική του εφαρμογή.

 

Κάτι ανάλογο συμπλήρωσε, φιλοδοξούν να κάνουν και στην παραλία της Τίμης και αυτό είναι απόδειξη πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα είναι ένας και ενιαίος για όλους και ότι έχει όραμα για όλη την επικράτεια του Δήμου.

 

Κάλεσε δε τους δημότες των Κονιών, της Τίμης, της Αχέλειας, της Αγίας Μαρινούδας και της Κολώνης, να γίνουν ένα όλοι μαζί και να εργαστούν σκληρά για το καλό του νέου Δήμου Ανατολικής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button