Οικονομία

Κυπριακό ΑΕΡΙΟ- Άνθρακας ο Θησαυρός;

Εκτός από τις προκλήσεις των Τούρκων που δεν φαίνεται να μπλοφάρουν, υπάρχει και η μεγάλη πρόκληση ότι σε 10 χρόνια το αέριο να μην συμφέρει καθόλου η εξόρυξη του επειδή η τιμή του εκτιμάται ότι θα πέσει επικίνδυνα.

Ο κόσμος πλέον στρέφεται με ραγδαίους ρυθμούς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για κάλυψη των στόχων που έχουν τεθεί για τις κληματολογικές αλλαγές.

Κάποιοι πιστεύουν ότι το Αέριο δεν είναι βλαβερό για το περιβάλλον. Όμως επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι ναι μεν το αέριο δεν περιέχει τόσο СO2 όπως και το κάρβουνο και το πετρέλαιο, αλλά παράγει πάρα πολύ μεθάνιο στην επεξεργασία και την μεταφορά..

Το μεθάνιο θερμαίνει την ατμόσφαιρα 40 φορές περισσότερο από το CO2. Τελικά στην Κύπρο ο ΗΛΙΟΣ είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας και αν δεν το κατανοήσουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα θα βρεθούμε προ μεγάλων αρνητικών επιπτώσεων.

Εν τω μεταξύ κανένας δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα προκληθεί και κάποιο σοβαρό ατύχημα κατά τις εξορύξεις που αν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχει πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και θα πλήξει ανεπανόρθωτα το οικονομικό μας “αιμοδότη“ τον Τουρισμό.

Αντρέας Κυριακού Πάφος

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close