Περιβάλλον

Κυνηγώντας τον φοίνικα

Του Γιάννη Κουλουντή

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται παράλογη αποκοπή δέντρων χωρίς την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά εν γνώσει του Δημάρχου Πάφου.

Η περίπτωση του πάρκου Ήβης Μαλιώτου μας αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους, καθώς ο σχεδιασμός και η προσπάθεια αναβάθμισης του χώρου έγινε με ασέβεια προς το υφιστάμενο φυσικό περιβάλλον.

Θα ήταν ορθότερο εάν ο σχεδιασμός αυτός είχε πραγματοποιηθεί εντάσσοντας την υφιστάμενη βλάστηση, εμπλουτίζοντας και αναδεικνύοντας τον χώρο.

Το ανέβασμα και κατέβασμα ανακοινώσεων αποτελεί επίσης λανθασμένο χειρισμό. Η ιδιαίτερη δε μεταχείριση που φαίνεται να τυγχάνουν συχνά οι φοινικιές, οι οποίες με περισσή ευκολία και ανεπαρκή αιτιολόγηση ξεριζώνονται, δείχνουν εμμονή.

Αντί να δαιμονοποιούμε την ύπαρξή τους, μπορούμε να ανατρέξουμε σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή των τειχών στη Λευκωσία και του έργου της επίχωσης στην παραλιακή της Λεμεσού. Η σοφία των πολλών αγνοείται για ακόμα μια φορά και οδηγούμαστε σε λάθη.

Τα απανωτά κτυπήματα που δέχεται το φυσικό περιβάλλον εξαιτίας των μονομερών ενεργειών του Δημάρχου Πάφου δείχνουν αμετροέπεια. θα πρέπει λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει λόγο και να αποφασίζει με ωριμότητα για οποιαδήποτε ενέργεια ή σχεδιασμό επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close