Πάφος

Κυκλοφοριακή ανάσα στην Πάφο

Δύο σημαντικά τμήματα της Λεωφόρου Ελλάδος και της Γρίβα Διγενή ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα, και δίδονται στην κυκλοφορία, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. 

Σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως τα έργα μένουν και η ταλαιπωρία φεύγει εκφράζοντας παράλληλα την συμπάθεια του για την ταλαιπωρία των δημοτών.  

Το μεγάλο έργο Βελτίωσης της Λεωφόρου Ελλάδος και Τμημάτων των Λεωφόρων Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Νεόφυτου Νικολαϊδη και Γρίβα Διγενή, είναι συνολικής δαπάνης €9 εκατ., πλέον ΦΠΑ. Ήδη, η Λεωφόρος Νεόφυτου Νικολαϊδη έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, τονίζοντας ότι η υλοποίησή του θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της εμπορικότητας στην περιοχή, καθώς και στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης. 

Εξήγησε ότι στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου προβλέπεται, η δημιουργία επί της λεωφόρου Ελλάδος περί των 300 θέσεων στάθμευσης, καθώς και δεκάδες άλλες θέσεις επί των άλλων λεωφόρων, η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων και ασφαλών πεζοδρομίων, η υπογειοποίηση καλωδίων όλων των υπηρεσιών, δενδροφυτεύσεις κατά μήκος των δρόμων κ.ά. 

Επεσήμανε τέλος ότι στους όρους του συμβολαίου περιλαμβάνονται πρόνοιες για τη διευκόλυνση της τροχαίας κίνησης κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ ο εργολάβος θα έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει την πρόσβαση προς τις κατοικίες και τα επαγγελματικά υποστατικά. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button