Επικαιρότητα

Κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο της Πάφου

Προς άμεση υλοποίηση οδηγείται η ανακαίνιση του διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Αθηνάς, ιδιοκτησίας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η ταυτόχρονη ανέγερση τριώροφου κτιρίου, μαζί με χώρο στάθμευσης και αποθηκευτικό χώρο στο υπόλοιπο μέρος του οικοπέδου, για τη στέγαση των πέντε Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη σημειώθηκε σε σημερινή συνάντηση στη Λευκωσία του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων και την Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Αναμένεται ότι σε 15 ημέρες θα έχουν ληφθεί όλες οι διαδικαστικές αποφάσεις και εντός Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, με στόχο να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες το πρώτο τρίμηνο του 2022. 

Η συνολική δαπάνη του έργου, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., αναμένεται να ανέλθει στα 7 εκατ. ευρώ περίπου. Το κόστος θα καλυφθεί από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την υλοποίηση του έργου θα αναλάβει ο Δήμος Πάφου. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button