Επικαιρότητα

Κρίση και για μουσικούς ξενοδοχείων

Μουσικοί από την Πάφο που εργάζονται σε ξενοδοχεία διαμαρτύρονται για τις μειωμένες τους απολαβές και για την συνεχή υποβάθμιση του επαγγέλματος τους. 

Πριν από  20-25 χρόνια  οι μουσικοί, σημειώνουν αμείβονταν  με  50 έως  60ΛΚ την βραδιά δηλαδή  80 με 100€ κατά μέσον-ορο αναλόγως των προσόντων τους. Όσοι  μπορούσαν να παίξουν όλα τα στυλ και το διεθνή ρεπερτόριο έπαιρναν μέχρι και 120€. Σήμερα το ψηλότερο «νυκτοκάματο» είναι 50 ευρώ και αν βρουν, όπως τονίζουν.

«Με τη διεθνή κρίση του 2008 και το κούρεμα του 2013 μας έριξαν την αμοιβή στα 80 και 70€, περιττό δε να πω ότι δεν υπάρχουν 3μελη σχήματα και δύσκολα εργοδοτουν 2μελη (ντουέτα δλδ) αφού γέμισε ο τόπος με τραγουδίστριες που πήραν ένα λάπτοπ και ένα μικρόφωνο και κάνουν ένα είδος τραγουδιστικού καραοκε…για να ρίξουν το κόστος(μιλούμε ενός μουσικού μια φορά τη βδομάδα…) ρίχνοντας όμως και την ποιότητα αλλά και την εικόνα τους αφού δείχνει πολύ φθηνό θέαμα να έχουν μια κοπέλα μόνη χωρίς μουσικό ειδικά στα μεγάλα ξενοδοχεία…»

Οι επαγγελματίες μουσικοί σημειώνουν ότι ακόμη και τα 80 ευρώ ανα βράδυ δεν είναι πολλά αφού δεν θα πρέπει να υπολογίζεται μόνο ο χρόνος του προγράμματος του αλλά συνολικά τα χρόνια σπουδών και εμπειρίας , το ταλέντο, η καθημερινή εξάσκηση και ο ακριβός εξοπλισμός που είναι απαραίτητος.

Οι μουσικοί σημειώνουν  ότι τα ξενοδοχεία στηρίχτηκαν από το κράτος με σχέδια επιδότησης του κόστους προσωπικού «στα οποία εμείς οι μουσικοί δεν περιλαμβανόμαστε αφού θεωρούμαστε αυτοτελώς εργαζόμενοι και απλά χορήγησαν ένα εφάπαξ ποσό 1500€ τον χρόνο για τους καλλιτέχνες τα δυο  τελευταία χρόνια του κορονοιου.»

 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button