Πάφος

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις τρείς παραστάσεις της όπερας Macbeth

Στο πλαίσιο του 21ου Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζεται το αριστούργημα του Giuseppe Verdi Macbeth, στις 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στη πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου σε παραγωγή του Ακαδημαϊκού Εθνικού Θεάτρου, Όπερας και Μπαλέτου Bolshoi της Λευκορωσίας.

H δραματική όπερα Μacbeth (Macbetto) του Giuseppe Verdi, βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του William Shakespeare, αποτελείται από τέσσερις πράξεις και το λιμπρέτο έγραψε ο Francesco Maria Piave. Η πρεμιέρα της όπερας πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1847 στο Θέατρο della Pergola, στη Φλωρεντία.

Ο Verdi υπερβαίνει στο έργο του, Macbeth, τα συμβατικά πλαίσια της εποχής του και συνθέτει ένα έργο με θεατρική δύναμη και με χαρακτήρες που διαθέτουν ψυχολογικό βάθος και ένταση, ενώ με τη δεξιοτεχνική ενορχήστρωση επιτυγχάνει να σκιαγραφήσει θεαματικά τη βία, τη συνομωσία, το θάνατο. Στο έργο δεν υπάρχει ερωτική ιστορία. Ο Βέρντι αναδεικνύει σε βασική πρωταγωνίστρια τη Λαίδη Μάκβεθ, την οποία θεωρεί κύριο υπαίτιο των τραγικών εξελίξεων και η οποία χαρακτηρίζεται ως το «κυρίαρχο δαιμόνιο – demonio dominatore».

Οι προετοιμασίες για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός κορυφώνονται, με την άφιξη του Θεάτρου Bolshoi από τη Λευκορωσία να αναμένεται στις 27 Αυγούστου. Στις 29 Αυγούστου διοργανώνεται η δεύτερη Συνέντευξη Τύπου στις 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Alexander The Great, που είναι και ο χορηγός φιλοξενίας, ενώ το βράδυ στις 8.00 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Πρόβα.

Η ανταπόκριση του μουσικόφιλου κοινού είναι και φέτος ιδιαίτερα θερμή, ενώ αυξημένο ενδιαφέρον για αγορά εισιτηρίων δείχνουν οι λάτρεις της όπερας από το Ισραήλ και τη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δημοσιογράφοι από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και περιοδικά βρίσκονται ήδη στην Κύπρο, αναμένοντας να καλύψουν το σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός.

Είμαστε σίγουροι ότι η ατμόσφαιρα του χώρου, το εντυπωσιακό σκηνικό όπου θα διαδραματιστεί η πλοκή του έργου και οι ταλαντούχοι συντελεστές του Θεάτρου Bolshoi από τη Λευκορωσία θα καταπλήξουν τους θεατές, δηλώνει η Διευθύντρια του Pafos Aphrodite Festival Στέλλα Σιέπη.

Η μετάφραση θα δίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική, αγγλική και ρωσική μέσω υποτίτλων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close