Επικαιρότητα

Κοροϊδεύουν τους γεωργούς της Πάφου

Από τον Άννα στον Καϊάφα οι γεωργοί της δυτικής χαμηλής περιοχής Πάφου που βλέπουν τις φυτείες τους να καταστρέφονται από τα πουλιά με τα αρμόδια υπουργεία να  τους παραπέμπουν  στα τμήματα τους χωρίς αποτέλεσμα.

Το πρόβλημα με τις καταστροφές από φάσες, κορακοειδή και σπουργίτια, κυρίως κηπευτικών, στις περιοχές των κοινοτήτων Χλώρακα, Έμπα, Κισσόνεργα, Λέμπα, Τάλα, και Τρεμιθούσα είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Παρά τα επανειλημμένα  τους διαβήματα οι επαγγελματίες γεωργοί της περιοχής δεν έχουν βρει ανταπόκριση. Αντίθετα, και με βάση πρόσφατη απάντηση που έλαβαν, σε νέο υπόμνημα τους, θεωρούν ότι δεν υπάρχει αποφασιστικότητα για επίλυση του προβλήματος.

Το υπουργείο γεωργίας μέσω του ΟΓΑ δεν μπορεί να αποζημιώσει για τις ζημιές χιλιάδων ευρώ που υφίστανται, ενώ το υπουργείο εσωτερικών τους παραπέμπει στο ταμείο θήρας το οποίο ωστόσο δεν διαθέτει οποιοδήποτε κονδύλι για αποζημιώσεις ζημιών που προκαλούνται σε γεωργικές καλλιέργειες από είδη της άγριας πανίδας.

Και τους προτρέπουν να αναμένουν, ένας θεός ξέρει για πόσο, μέχρι να τροποποιηθεί η νομοθεσία, όπου θα περιλαμβάνονται πρόνοιες και κανονισμοί για την ιερακοθηρία. Μια προσπάθεια που κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητα της.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button