Κύπρος

Κολύμπησαν με τους ΟΥΚ

Με τη στήριξη της Αστυνομίας κορυφώθηκαν σήμερα στη Λεμεσό οι εκδηλώσεις για ευαισθητοποίηση και ενίσχυση των παιδιών που πολεμούν τον καρκίνο.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της εκδήλωσης με σύνθημα «Κολυμπώ με τους Ο.Υ.Κ. για τους δικούς μας μικρούς ήρωες». Οι συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και μέλη της Αστυνομίας, μαζί με ομάδα των ΟΥΚ κολύμπησαν απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Επίχωση μέχρι την αποβάθρα του παλιού λιμανιού Λεμεσού. Παράλληλα, ομάδα μοτοσικλετιστών πορεύθηκε από το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακαρείου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, μέχρι την Επίχωση στη Λεμεσό.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης,  ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και της πολιτείας, καθώς και πλήθος κόσμου.
Σε χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Αστυνομία Κύπρου μέσα από τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, πάντοτε στηρίζει τον συνάνθρωπο μας όταν το έχει άμεση ανάγκη και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαμε να μη συνδράμουμε σε αυτή την πολύ αξιέπαινη πρωτοβουλία του αγαπητού Λουκά Φουρλά, η οποία έχει ως στόχο τη στήριξη των παιδιών, που μάχονται κατά του καρκίνου, που πολεμούν τον καρκίνο, αλλά και των οικογενειών τους».

Συνεχάρη επίσης τους Ο.Υ.Κ., έφεδρους, μόνιμους και κληρωτούς, για την αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν, τους μοτοσικλετιστές της BMW Motorrad Cyprus και όλους όσοι συνέδραμαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Απευθυνόμενος προς τον Λουκά Φουρλά, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανάφερε: «Αγαπητέ Λουκά, συγχαρητήρια και πάλι. Θέλω να ξέρετε ότι σε αυτό τον αγώνα, που διεξάγετε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, η Αστυνομία Κύπρου θα είναι πάντοτε δίπλα σας, γιατί όπως πολύ εύστοχα πρώτος αναφέρατε κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμά μόνο του τον καρκίνο».
Η εκδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια και κορύφωση της μεγάλης μαζικής φιλανθρωπικής εκδήλωσης που οργάνωσε η Αστυνομία σε συνεργασία με τον Λουκά Φουρλά, στο Πάρκο Αθαλάσσας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.
Με απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας, η φιλανθρωπική εκδήλωση που οργανώθηκε στο Πάρκο Αθαλάσσας θα καταστεί ετήσιος θεσμός, σε μια προσπάθεια για διατήρηση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.
Τα θερμά του συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης έδωσε και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αστυνομία και τον Αρχηγός της για τη στήριξη στην εκδήλωση. «Η στήριξη της Αστυνομίας Κύπρου», σημείωσε ο κ. Συλλούρης, «δείχνει την ανθρώπινή της ευαισθησία, την οποία έχει πάντα, συλλογικά, συνολικά και ο κάθε αστυνομικός ξεχωριστά την ώρα του καθήκοντος».
Ανέφερε ακόμη ότι όλοι πρέπει να συμπαρασταθούμε στο έργο της, γιατί όπως τόνισε «η Αστυνομία έχει πλέον ένα ευρύτερο καθήκον έναντι της Πολιτείας, μας δίνει την ασφάλεια και με την ανθρωπιά αλλά και με την επαγγελματικότητα της, η Κύπρος είναι μια από τις πιο ασφαλής χώρες του κόσμου».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button