Επικαιρότητα

Κοκκίνο για δρόμο Σίντι

Τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα ανάψαν κόκκινο στο αίτημα των κοινοτήτων Κελοκέδαρα και  Σαλαμιού, αλλά και γειτονικών τους κοινοτήτων, για βελτίωση του αγροτικού δρόμου από το γεφύρι του Ζυριπιλι στην Νατα μέχρι το μοναστήρι της Παναγίας του Σίντι.

Ο δρόμος αυτός ο οποίος είναι κατά μήκος του ποταμού Ξερού παρασύρθηκε ουσιαστικά από τον πλημμυρισμένο ποταμό κατά την φετινή πολυομβρία καταστρέφοντας όχι μόνο το οδικό δίκτυο αλλά και το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής.

Οι τοπικές αρχές των κοινοτήτων που επηρεάζονται ήγειραν και θέμα ασφάλειας επικαλούμενες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς στην περιοχή βόρεια του μοναστηριού της Παναγίας του Σίντι προς την Σαλαμιού. Ωστόσο τόσο η υπηρεσία περιβάλλοντος, η υπηρεσία θήρας αλλά και το τμήμα υδάτων εξέφρασαν ορισμένες επιφυλάξεις.

Στην σύσκεψη στην επαρχιακή διοίκηση αποφασίσθηκε τελικά να εκπονηθούν κάποιες μελέτες πριν την συζήτηση εκ νέου του θέματος ενώ τα τμήματα αυτά δεν φέρουν ένσταση ως προς την διενέργεια κάποιων «σωστικών» εργασιών για ομαλοποίηση του δρόμου, μήκους έξι χιλιομέτρων, στα σημεία που σήμερα παρουσιάζεται απροσπέλαστος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close