Πάφος

Κοινοτική Δράση: Προς τη σωστή κατεύθυνση οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τον Ακάμα

Την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που σημειώθηκε όσον αφορά την υλοποίηση του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, η οποία παρουσιάστηκε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Γεωργίας, εκφράζουν τα μέλη της Κοινοτικής Δράσης Ακάμα.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα έρευνας πληθυσμού για την επισκεψιμότητα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα τα οποία έδειξαν ότι ο Ακάμας δέχεται ένα περίπου εκατομμύριο Κύπριους επισκέπτες τον χρόνο και ότι είναι η πλέον αγαπητή τοποθεσία του νησιού, ανάμεσα στον ντόπιο πληθυσμό. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι πολύ χρήσιμα και για τις κοινότητες του Ακάμα, καθώς ενισχύουν τα επιχειρήματά τους ότι οι κάτοικοι δεν έχουν κανένα όφελος από τη μεγάλη επισκεψιμότητα που συγκεντρώνει η περιοχή.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Κυβέρνηση σε συνεργασία με την εταιρεία RAI Consultants, επιβεβαίωσε την προτίμηση που δείχνουν οι Κύπριοι στη φυσική ομορφιά της περιοχής, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 54% του πληθυσμού ηλικίας 16-65 χρονών επισκέφθηκαν το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα εντός του 2019. Επιπλέον, ένα μεγάλο ποσοστό (92%) κρίνει ως πολύ σημαντική την προστασία της περιοχής, ενώ η πλειοψηφία θεωρεί ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΔΠ του Ακάμα είναι η απόρριψη σκουπιδιών, οι πυρκαγιές και η καταστροφή φυσικών οικοτόπων και ειδών.

Όπως προκύπτει επίσης, η πλειοψηφία θα ήθελε να δει βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής και περισσότερη καθαριότητα εντός του Πάρκου.

Οι εκπρόσωποι της Κοινοτικής Δράσης Ακάμα ανέδειξαν επίσης τη σημασία βελτίωσης του Οδικού Δικτύου της περιοχής, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο της Μελέτης Βελτίωσης του Οδικού Δικτύου που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, θα πρέπει να περιληφθεί η οδική σήμανση για τις εισόδους στον Ακάμα που υπάρχουν στις κοινότητες.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close