Περιβάλλον

Κοινοτική Δράση Ακάμα: Ορθή η απόφαση του Υφυπουργείου Τουρισμού

Την απόφαση του Υφυπουργείου Τουρισμού για πραγματοποίηση μελέτης που θα επικεντρωθεί στις ιδιαιτερότητες της περιοχής του Ακάμα και θα καθορίσει ποιες μορφές τουρισμού μπορεί να αξιοποιήσει η περιοχή, καθώς και την προώθηση όλης της περιοχής ως ριβιέρας, χαιρετίζει η Κοινοτική Δράση Ακάμα.

Σε δηλώσεις του εκ μέρους της Κοινοτικής Δράσης Ακάμα, ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς κ. Γιώτης Παπαχριστοφή, τόνισε ότι η απόφαση για ανάπτυξη της περιοχής ως ολότητα είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Σάββα Περδίου και την εξαγγελία μελέτης που θα καθορίσει την τουριστική ανάπτυξη, τόσο της Πόλης Χρυσοχούς όσο και της περιφέρειας. Μετά από δεκαετίες αναμονής, η πρόθεση του Υφυπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη των κοινοτήτων του Ακάμα, αναπτερώνει τις ελπίδες όλων μας για επιβίωση και ευημερία».

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε και ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού κ. Ανδρέας Χριστοδούλου αναφέροντας: «Δεν μπορεί παρά να μας χαροποιεί η εξέλιξη αυτή, που στοχεύει στην ανάπτυξη της περιοχής στο σύνολό της. Στη βάση αυτή, άλλωστε, επτά κοινότητες του Ακάμα αποφασίσαμε πριν από ένα περίπου χρόνο την ίδρυση της Κοινοτικής Δράσης Ακάμα, με ζητούμενο την προώθηση των κοινών θέσεων και στόχων μας. Οι κοινότητες του Ακάμα υποφέρουν εδώ και πολλά χρόνια, αναμένοντας από την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα της περιοχής και να δώσει κίνητρα για παραμονή της νεολαίας στα χωριά».

Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης της Ίνειας, κ. Γιάγκος Τσίβικος, επεσήμανε ότι «ως Κοινοτική Δράση Ακάμα είμαστε στη διάθεση της κυβέρνησης, για να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην υλοποίηση αυτών των στόχων, ώστε να επιτευχθεί η πραγματική αναζωογόνηση της περιοχής. Η όποια τουριστική ανάπτυξη, θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button