Επικαιρότητα

Κλείνουν ξανά τους θαλάμους στην Πόλη

Το υπουργείο υγείας προγραμματίζεται για τα χειρότερα  και ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει θαλάμους covid στο νοσοκομείο Πάφου.

Για την στελέχωση τόσο του θαλάμου αυτού, όσο και για ενίσχυση των αναγκών στο νοσοκομείο Λεμεσού αναγκάζεται να αναστείλει την λειτουργία  του Παθολογικού Θαλάμου του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς για δεύτερη φορά τους τελευταίους τρεις  μήνες.

Με την  απόφαση αυτή διαφωνεί κάθετα  η  Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Πάφου που μέσω ανακοίνωσης της εκφράζει   έντονη δυσαρέσκεια της.
Για ακόμη μία φορά, κυβέρνηση και ΟΚΥΠΥ επιχειρούν ν΄ αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων με μπαλωματικές λύσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, κλείνοντας θαλάμους σε κρατικά νοσηλευτήρια σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς, τα οποία εξυπηρετούν ένα μεγάλο αριθμό  κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής με αυξημένο τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.
 

«Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την αδυναμία και τη μη ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΑΚΕΛ, οι κυβερνώντες δεν  μερίμνησαν να λάβουν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για προετοιμασία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το 4ο κύμα της πανδημίας.

Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην επαρκή στελέχωση όλων των νοσηλευτηρίων της Κύπρου και ιδιαίτερα του νοσοκομείου Αμμοχώστου, προχωρεί στη λήψη βεβιασμένων αποφάσεων που θυματοποιούν απομακρυσμένες περιοχές.   Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση και τον ΟΚΥΠΥ είναι τεράστιες».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button