Περιβάλλον

Κλείνουν καταφύγια ζώων

Την ανησυχία του για το γεγονός ότι καταφύγια εγκαταλελειμμένων σκύλων είτε θα κλείσουν μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες είτε μερικά εξ αυτών έχουν τροχοδρομήσει τις διαδικασίες για να βάλουν λουκέτο, εκφράζει σε σημερινή ανακοίνωση του το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους τα καταφύγια αυτά ευρίσκονται σε αυτή την τραγική κατάσταση με απρόβλεπτες τις συνέπειες όσον αφορά την ευημερία και προστασία των ζώων που ευρίσκονται κάτω από την φροντίδα τους, αναφέρεται και προστίθεται ότι «ο πρώτος λόγος είναι  οι απαιτήσεις που απορρέουν από την ψήφιση των νέων Κανονισμών που ρυθμίζουν την κράτηση των σκύλων στα καταφύγια. Φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε η κρατική χορηγία (100χιλ) για να προσαρμοστούν τα καταφύγια στις απαιτήσεις των κανονισμών, δεν βοήθησε στο μέτρο που αναμένετο. Αυτό συνδέεται με τον δεύτερο λόγο που αφορά την εξεύρεση κρατικής ή τουρκοκυπριακής γης ούτως ώστε να μετακινηθούν και να μεταστεγαστούν άμεσα αυτά τα καταφύγια που ήδη αντιμετωπίζουν αυτό το  πρόβλημα».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφέρεται ακόμα στις προσπάθειες που γίνονται από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, (όπως και ό ίδιος ο Υπουργός) «για τη δημιουργία περιφερειακών καταφυγίων, φαίνεται όμως ότι αυτή η προσπάθεια μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχε τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα, ενώ την ίδια στιγμή είναι ορατός ο κίνδυνος να βάλουν λουκέτο τα καταφύγια που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταστέγασης».

«Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Υπουργείου Γεωργίας, αλλά ταυτόχρονα ζητά από το Υπουργείο Γεωργίας και τον ίδιο τον Υπουργό, να επισπεύσουν τις διαδικασίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button