Επικαιρότητα

Κλείνουν θέσεις για Κύπρο οι Βρετανοί

Βέβαιοι δηλώνουν ταξιδιωτικοί πράκτορες του Λονδίνου ότι το ενδιαφέρον των Βρετανών για διακοπές στην Κύπρο και γενικότερα στη Μεσόγειο θα συνεχίσει να εντείνεται όπως έχει γίνει από τη Δευτέρα, μετά από την παρουσίαση του οδικού χάρτη εξόδου από το lockdown που παρουσίασε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ανακοινώσεις από μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς, όπως την Jet2 και την Thomas Cook, έχουν συμπεριλάβει την Κύπρο μεταξύ των προορισμών με τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή την εβδομάδα.

Ο πολύπειρος διευθυντής του γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου Sunvil και επί σειρά ετών πρόεδρος των Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων Νόελ Ιωσηφίδης επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΚΥΠΕ το αυξημένο ενδιαφέρον για την Κύπρο.

Όπως είπε, τα ποσοστά αύξησης των κρατήσεων για την Κύπρο και στο δικό του γραφείο και σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και οργανισμούς είναι πράγματι της τάξης του 300% ή και του 1000% και πάνω σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Αλλά σημείωσε ότι τα ποσοστά αύξησης είναι μεγάλα διότι μέχρι τώρα οι κρατήσεις ήταν ελάχιστες.

«Υπήρξε εβδομάδα που είχαμε μόλις δύο άτομα να κάνουν κράτηση», εξήγησε ο κ. Ιωσηφίδης. 

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι «όσο περνούν οι μέρες η εμπιστοσύνη των Βρετανών στην προοπτική διακοπών θα ενισχύεται» και ως εκ τούτου περιμένει πλέον «σταθερή ροή» κρατήσεων για το καλοκαίρι. 

Σημείωσε επίσης ότι το 80% των κρατήσεων για την Κύπρο έχει γίνει από πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, κάτι που σημαίνει ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η πρόσθετη εμπιστοσύνη που δημιουργεί η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος στη Βρετανία, που έχει ήδη καλύψει τους άνω των 65.

Οι περισσότερες από τις κρατήσεις του τελευταίου τριημέρου προς Κύπρο αφορούν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, ακολουθεί ο Ιούλιος και έπειτα ο Οκτώβριος. Σημειώνεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον όρισε ως πρώτη πιθανή ημερομηνία για την επανέναρξη των ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό τη 17η Μαΐου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button