Κύπρος

Κινητοποίηση μαθητών την Πέμπτη

Η κατάσταση με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο ήταν πιεστική, γεμάτη άγχος για τους μαθητές που πνίγονται στη συνεχή γραπτή αξιολόγηση και που μαζί με τους καθηγητές μας τρέχουμε να καλύψουμε την ύλη, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ, η οποία προειδοποιεί ότι αν δεν αλλάξει κάτι θα συνεχίσουν με δυναμικά μέτρα.
Καλεί, παράλληλα, όλους τους μαθητές να συμμετέχουν σε μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, προς το Προεδρικό για να βροντοφωνάξουν για ανθρωποκεντρικό και δημοκρατικό σχολείο.

«Στη συνάντηση μας με τον Υπουργό Παιδείας στις 20 Δεκεμβρίου, φάνηκε ξεκάθαρα ότι το Υπουργείο όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένο να συζητήσει κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, αλλά ούτε και αλλαγές φαίνεται ότι θα κάνει.

Δυστυχώς οι εκκλήσεις μας για να καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο και να διαμορφωθεί ένα σύστημα αξιολόγησης του μαθητή που θα βασίζεται περισσότερο στους εναλλακτικούς τρόπους αξιολόγησης, θα προϋποθέτει σημαντική μείωση της ύλης, θα καταργεί τον ανταγωνισμό μεταξύ μαθητών και σχολείων και θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση και ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και όχι απλά εξειδίκευση, δεν εισακούονται», προσθέτει.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close