Επικαιρότητα

Κινεζική πανδαισία στο Μαρκιδειο

Εκδήλωση με τίτλο “Spring Festival 2020” πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ  στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο στην Πάφο με την ευκαιρία της κινέζικης πρωτοχρονιάς με Όπερα και Χορό από την  σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία της Κίνας.
Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος ανέφερε πως το γεγονός ότι το πολιτιστικό αυτό γεγονός είναι το τρίτο που οργανώθηκε στην πόλη σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας  τους τελευταίους 12 μήνες αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της στενής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Πάφου και της Πρεσβείας τα τελευταία χρόνια.

Επεσήμανε δε, πως αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα της ισχυρής δέσμευσης και των δύο πλευρών να συνεργαστούν προκειμένου να προσεγγίσουν ακόμη περισσότερο τους λαούς και τους πολιτισμούς των δύο χωρών.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως το αποτέλεσμα είναι σημαντικό και ενδεικτικά αναφέρθηκε στο Πάρκο της Κίνας που δημιουργήθηκε από κοινού και εγκαινιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατα συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Σαγκάης υπό την ηγεσία του Αναπληρωτή Δήμαρχου της πόλης, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 17 Ιανουαρίου θα καλωσορίσουν, όπως είπε, την αντιπροσωπεία της πόλης Ζιβάγκ.

Απευθυνόμενος στον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που παρέστη στην εκδήλωση ο κ. Φαίδωνος ανέφερε “η  σημαντική παρουσία σας στην Πάφο,  όχι μόνο ενθαρρύνει, αλλά και επιβάλλει τέτοιες προσπάθειες, αφού τώρα αποτελούν τους νέους συμπολίτες μας”.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Κίνας, Huang Xingyuan ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Πάφου και της χώρας του γίνονται όλο και πιο παραγωγικές, ενώ στόχος του είναι να τις ενισχύσουν  και να τις αναπτύξουν στο μέγιστο.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close