Επικαιρότητα

Κινδυνεύσαν ένοικοι σπιτιού στο Μουταλο

Μεγάλα κομμάτια μπετόν από το κούτελο της πρόσοψης κατοικίας στον Μουταλο αποκολλήθηκαν και έπεσαν στο έδαφος λίγα λεπτά πριν οι ένοικοι βγουν από το σπίτι σήμερα το πρωί. 

Οι πρόσφυγες που διαμένουν στην κατοικία σε συνοικισμό στην Τουρκοκυπριακή συνοικία του Μουταλου καταγγέλλουν ότι τα σπίτια που έχουν ανεγερθεί πριν από 35 περίπου χρόνια χρειάζονται άμεσα συντήρηση.

Σοκαρισμένος ο ένοικος της κατοικίας Ανδρέας  Γιάγκου ανέφερε ότι λίγα λεπτά πριν ανοίξει την κεντρική είσοδο για να μεταφέρει στο σχολείο το παιδί του άκουσε ένα πολύ δυνατό θόρυβο και βγαίνοντας στην αυλή είδε σωριασμένα μπαζα. Ένα μεγάλο κομμάτι μπετόν από το κούτελο της πρόσοψης της κατοικίας κατέρρευσε και θρυμματίσθηκε στην αυλή.

Τόσο ο Ανδρέας Γιάγκου όσο και ο πατέρας του Γιάγκος κατήγγειλαν ότι έχουν προβεί σε διαβήματα και έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι ιδιώτης εργολάβος θα συντηρήσει τις κατοικίες χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Αρμόδιος λειτουργός του τμήματος πολεοδομίας και οικήσεως που έχει την εποπτεία των οικισμών στέγασης ανέφερε ότι τουλάχιστον τρεις οικισμοί που έχουν ανεγερθεί πριν από 30 περίπου χρόνια αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρήζουν συντήρησης. Υπάρχει, εξήγησε, σε εξέλιξη πρόγραμμα συντήρησης για όλους τους οικισμούς ενώ υπάρχει και η ευελιξία παρέμβασης σε επείγοντα περιστατικά προαναγγέλλοντας επίσκεψη λειτουργών του  τμήματος αύριο στον Μουταλο για επιθεώρηση των ζημιών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button