Επικαιρότητα

Κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο εστιατόρια και καφετέριες

Δραματική έκκληση του γενικού Γραμματέα του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνου Λεβέντης.

Όπως σημειώνει  αν δεν υπάρξει στήριξη  οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών  και σε απολύσεις. Καθιστά την πολιτεία υπεύθυνη για την  τραγική κατάσταση και τον όλεθρο που θα ακολουθήσει, ζητώντας την κρατική ενίσχυση των συναδέλφων του.  

Αυτούσια η ανακοίνωση:  

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Βιομηχανία των Κέντρων Αναψυχής πληρώνει βαρύτατο τίμημα από σωρεία περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των επιχειρήσεων μέσα και από το διαχωρισμό των πολιτών ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη , κάτι για το οποίο είχαμε εκφράσει τη κάθετη μας διαφωνία εξ αρχής και ασφαλώς για όλες τις επιπτώσεις . 

Το τελειωτικό κτύπημα ήρθε με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα  της εορταστικής περιόδου στα πολλά άλλα ήδη περιοριστικά  μέτρα που είχαν επιβληθεί προηγούμενα. 

Η κυβέρνηση επέβαλε τέτοια μέτρα στη  πιο αποδοτική περίοδο του χρόνου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν αρκετές επιχειρήσεις στα όρια της καταστροφής . 

Καλούμε εδώ και μέρες τόσο το Υπουργείο Εργασίας αλλά και των Οικονομικών όπως εξετάσουν και συνομολογήσουν στοχευμένα υποστηρικτικά σχέδια , που να αφορούν τόσο τους εργαζόμενους αλλά και τις επιχειρήσεις. 

Η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί απο τα μέτρα που έχουν επιβληθεί βρίσκονται στην πλέον δυσάρεστη θέση απο την έναρξη της πανδημικής κρίσης να αδυνατούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις προς το κράτος , όπως Κοιν. Ασφαλίσεις , φόρων , δημοτικών τελών , λογαριασμούς ενέργειας π.χ. ΑΗΚ  , υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών , προμηθευτών , ενοικίων κ.α.  Σε πολύ δύσκολη θέση επίσης βρίσκονται οι επιχειρηματίες έναντι των εργαζομένων τους . 

Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τους κρατήσουν στην εργασία τους στερώντας οι ίδιοι τις οικογένειες τους ώστε να μη τους στείλουν στο απεργιακό , αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και δε μπορεί να συνεχιστεί και αυτό για ακόμα περισσότερο. 

Καλούμε για πολλοστή φορά  τα αρμόδια υπουργεία όπως προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εξαγγελία της ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  διαφορετικά οι επιχειρηματίες δε θα έχουν δυστυχώς άλλη επιλογή απο το να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών και δυστυχώς και με απολύσεις  καθιστώντας το κράτος τον άμεσο υπεύθυνο για την όλη  τραγική κατάσταση που θα ακολουθήσει. 

Η συνεχής επίκληση της τάχα αύξησης στην  εστίαση κατά το 2021 σε σύγκριση με το 2019 ώστε να αποφευχθεί η οικονομική στήριξη σε  όσους έχουν πληγεί απο τα πρόσθετα μέτρα αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη την κυβέρνηση αλλά και απόλυτα εκτεθειμένες τις επιχειρήσεις μπροστά απο το φάσμα της τελειωτικής καταστροφής. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button